Connect with us

Hirdetés

technokrata

GPS-navigáció a karácsonyi ajándék

Kütyük

GPS-navigáció a karácsonyi ajándék

Az egyre okosabb navigációs készülékek nem csak az átlag autósok, hanem akár a mentősök dolgát is jelentősen megkönnyíthetik.

Folytatódik a ˝Navigáció a gyors segítségért˝ elnevezésű segélyakció. A győriek után most a Veszprém megyei mentők kapnak kedvezményesen 20 darab Mio C310-es készüléket, ingyenes iGO GPS-navigációs szoftverrel. Így már csak további 6 darab készülék kell ahhoz, hogy a megye minden mentőautójába kerüljön műholdas navigáció.

Újabb megyébe sikerült eljutni a ˝Navigáció a gyors segítségért˝ segélyakciónak. Győr-Moson-Sopron megye után most a Veszprém megyei mentők kapnak még karácsony előtt korszerű GPS-navigációs berendezéseket. Ezek segítségével vészhelyzet esetén a mentők gyorsabban megtalálhatják a segélykérők címét, hiszen a navigátor egészen a házszámig vezeti a mentőautót.

˝Nagyon nagy segítséget jelent a műholdas navigáció a mentők számára, ezért már régóta foglalkoztatott a gondolat, hogy hogyan tudnánk GPS-készülékeket szerezni az autóinkba. A ˝Navigáció a gyors segítségért˝ segélyakcióról az interneten olvastam, a navigacio.info.hu oldalon. Fel is vettem a kapcsolatot az iGO és a Mio márkák képviselőivel, és mindkét részről rendkívül gyors segítséget kaptunk. A Mio C310-es készülékeket jóval a piaci ár alatt kínálták, az iGO szoftvert pedig ingyen töltötték fel a navigátorokra. Így a rendelkezésre álló összegből sokkal több készüléket tudunk megvásárolni˝ – mondta Kiss Attila, az OMSZ veszprémi mentőállomásának vezetője.

A 20 darab készüléket a Veszprém Megyei Mentőszervezet 04 Alapítvány segítségével sikerült beszerezni. A szervezet 1991 óta látja el korszerű berendezésekkel a Veszprém megyében működő mentőket, így az itteni autók felszereltsége messze az országos átlag feletti. Az alapítványt magánszemélyek és cégek is rendszeresen támogatják.

A veszprémi mentőknek már csupán 6 darab készülék kellene ahhoz, hogy a megye minden mentőgépkocsijában legyen műholdas navigáció. Ehhez nagyjából 300.000 forint felajánlására lenne szükség. A Veszprém megyei mentők távoli célkitűzése, hogy a régió többi részében, Fejér, valamint Komárom-Esztergom megyében is sikerüljön hasonló módon megvalósítani az akciót, és ott is kerüljön GPS-navigáció az életmentő járművekbe.

A támogatást cégek és magánszemélyek is megtehetik a Veszprém Megyei Mentőszervezet 04 Alapítványnak, vagy a ˝Navigáció a gyors segítségért˝ segélyakció szervezőin keresztül:
Veszprém megyei Mentőszervezet 04 Alapítvány
Adószám: 19262156-1-19
Bankszámlaszám: 73200189-11101961
Kinizsi Takarék Veszprém.

Mio C310 specifikációk: operációs rendszer: Microsoft Windows CE .Net 4.2; GPS: Beépített, SiRFstar III chipset, (20 csatorna); processzor: Samsung 2440; akkumulátor: Li-Ion, 1.200 mAH; memória: 512 MB ROM, 64 MB RAM; kijelző: 3,5 colos TFT LCD, 240×320 pixel, 65 ezer szín; interfész: SD I/O, SD kártyahely; méretek: 110x77x20 milliméter, tömeg: 170 gramm; TMC funkció: valós idejű közlekedési információkhoz igazodás (rádióadón keresztül); MP3 lejátszó.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés