Connect with us

Hirdetés

technokrata

Samsung P940: TV-vevős HSDPA mobil a javából

Kütyük

Samsung P940: TV-vevős HSDPA mobil a javából

A Samsung új mobilja elsősorban a televíziós szolgáltatásokra és a gyors adatátvitelre fókuszál.

Az ITU Telecom World 2006 szakkiállítás keretein belül debütált Samsung SGH-P940 egy széthajtható kialakítással rendelkező mobiltelefon, melynek azonban a felső, többek közt kijelzőt is tartalmazó része nem csak felhajtható, hanem egyben el is forgatható. Talán már mondanom sem kell, hogy azért esett a Samsung választása erre a kialakításra, mert TV-nézéshez a vízszintes orientációjú LCD sokkal előnyösebb, mint a függőleges.

A DVB-H tunerrel és kihúzható antennával felvértezett új Samsung készülék TFT technológiájú, 2,15 colos képátlójú belső kijelzője a mai elvárásoknak megfelelően 320×240 pixeles, vagyis QVGA felbontású, illetve 18 bites színmélységű (262 ezer színárnyalat). A kívül elhelyezett második display a legfejlettebb OLED technológiára építkezik, 80×64 pixeles felbontású és 65 ezer színt képes megjeleníteni.

A háromnormás (900/1800/1900 MHz) GSM modullal felvértezett Samsung SGH-P940 GPRS, EDGE és UMTS hálózatokban egyaránt használható, ezenkívül pedig még a HSDPA sem hiányzik belőle. A HSDPA ez esetben konkrétan 1,8 Mbit/s-os maximális letöltési sebességet jelent.

A forgatható optikás digitális fényképezőgép modulban egy 2 megapixeles CMOS szenzor teljesít szolgálatot, melynek segítségével maximum 1.600×1.200 képpontos fotók készíthetők. A TV-kimenetes telefon belső memóriájának pontos kapacitása egyelőre ismeretlen, az viszont biztos, hogy a készülék bővítőslotjába miniatűr microSD (TransFlash) memóriakártyákat lehet behelyezni.

A Bluetooth és USB kompatibilis Samsung SGH-P940 árát egyelőre sűrű homály fedi.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés