Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hogyan kerül 3 GB memória egy átlagos mobilba?

Kütyük

Hogyan kerül 3 GB memória egy átlagos mobilba?

A Sagem nem viccel: a franciák egyik legújabb, nem túl drága telefonján akár 3 GB zenét, vagy videót is el lehet tárolni.

A gyártó a februári 3GSM Világ Kongresszuson rántotta le a leplet az elsősorban divatos megjelenéséről és fejlett multimédiás szolgáltatásairól ismeretes Sagem my700X-ről, melyről azonban csak most derült ki, hogy milyen óriási memóriával rendelkezhet.

A gyártó képviselői elmondták, hogy a Sagem my700X memóriája oly módon érheti el a 3 GB-ot, hogy a készülékbe egyrészt be lehet helyezni egy 2 GB-os kapacitású miniSD memóriakártyát, és ehhez még hozzájön a napokban bejelentett, speciális MegaSIM kártya 1 GB-os tárhelye. Összehasonlításképp, a Nokia N91-es zenemobil alaphelyzetben egy 4 GB-os kapacitású merevlemezzel rendelkezik.

A négysávos (850/900/1800/1900 MHz) GSM modullal felvértezett Sagem my700X nem csak a jó öreg GPRS technológiát támogatja, hanem az annál jelentősen gyorsabb EDGE-et is, viszont a 3G-t még nem ismeri a telefon.

A hagyományos kialakítású telefon 106 milliméter hosszú, 46 milliméter széles és 15 milliméter vastag, a mérlegen pedig egész pontosan 95 grammot nyom. A TFT technológiájú folyadékkristályos kijelző felbontása egyelőre ismeretlen, az viszont már biztos, hogy 18 bites színmélysége révén több mint 262 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni.

Az integrált digitális fényképezőgép segítségével maximum 1,3 megapixeles felbontású fotók, no és persze videók is készíthetők. A belső memória 32 MB-os kapacitással bír. Végül, de nem utolsó sorban említést érdemel még az MP3/AAC lejátszó, a sztereó FM rádió, a Java MIDP 2.0 kompatibilitás, valamint az xHTML kompatibilis WAP 2.0 böngésző. Kár, hogy sem infravörös port, sem pedig Bluetooth kontroller nincs a Sagem újdonságában.

A Sagem my700X 50 ezer forint körüli áron érhető el a piacon, ebben az árban viszont természetesen még nincsenek benne a a cikk elején említett memóriakártyák.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés