Connect with us

Hirdetés

technokrata

A mobil segít vásárlás közben

Kütyük

A mobil segít vásárlás közben

A mobiltelefonok amúgy sem éppen túl szűk szolgáltatási köre ismét bővülni látszik.

Ezúttal svájci kutatók mutattak be egy olyan, új mobil szoftvert, melynek köszönhetően a telefonok megkönnyíthetik a hétköznapi bevásárlásokat. Az újdonság használatához annyit kell tenni, hogy fel kell telepíteni a szoftvert az arra alkalmas mobiltelefonra, majd pedig annak beépített digitális fényképezőgépével le kell fotózni a megvásárolni kívánt termék vonalkódját.

Ezt követően a készülék néhány másodperc alatt kielemezi és felismeri a vonalkódot – ezt egy rövid hangjelzés és vibramotor remegés jelzi. Amint sikerült kibányászni a szükséges adatokat, a szoftver az Internet segítségével rendkívül részletes információkat nyújt a kiválasztott termékről. A fejlesztők elmondták, hogy ily módon sokkal több minden tudható meg például egy élelmiszerről, mint amennyi annak a csomagolásán általában fel szokott lenni tüntetve.

A technológia ezenkívül abban is segít, hogy felhívja a vásárlók figyelmét arra, hogy az éppen a kosárba helyezett csokoládéban például mogyoró is van, ami egyeseknél allergiás tüneteket válthat ki. Az új mobil szoftvert azonban nem csak élelmiszer vásárláskor, hanem könyvesboltban járva is használhatjuk. Elég csak lefotózni az adott könyv vonalkódját és a mobiltelefon kijelzőjén néhány másodperccel később már olvashatjuk, hogy más boltokban, esetleg a világháló egyik webshopjában mennyibe kerül ugyanez a könyv.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ez az új elgondolás milyen iparági támogatást kap majd, az viszont biztos, hogy a Toshiba még az idén ki fog adni egy vonalkód leolvasó funkciós új mobiltelefont.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés