Connect with us

Hirdetés

technokrata

Intel Wimax – még gyorsabb wireless adatátvitel

Kütyük

Intel Wimax – még gyorsabb wireless adatátvitel

Új generációs chipet jelentett be az Intel, mely elsősorban a mobil számítástechnikát használók életét könnyítheti meg.

Az Intel Wimax Connection 2250 a mobil használat előnyös tulajdonságaival egészíti ki hagyományos funkcióit. Az új generációs rendszer chip (system-on-ship, SoC) megoldás a vállalat első olyan terméke, mely a hagyományos hálózatok mellett a mobil hálózatok üzemeltetését is támogatja majd; egyben az iparág első olyan kettős üzemmódú baseband lapkája, mely az Intel egyedi háromnormás Wimax rádiójával üzemeltetve az összes globális Wimax frekvenciát támogatja.

A múlt héten zajlott Wimax World konferencián Sean Maloney, az Intel kereskedelmi és marketing csoportjának alelnöke, és vezérigazgatója azt is bejelentette, hogy a Motorola jelenleg azon dolgozik, hogy az Intel Wimax Connection 2250-t beépítse saját CPEi 200 wimaxos előfizetői végberendezések-termékcsaládjába. A Motorola egyike azon telekommunikációs eszközöket gyártó cégeknek, melyek várhatóan 2007-ben bocsátják ki Intel Wimax Connection 2250-alapú termékeiket.

„Az Intel első mobil, Wimax -kompatibilis termékének piacra dobása hihetetlenül fontos lépést jelent a mobil Wimax technológia fejlődésében.” – mondta Maloney – „Az első kettős üzemmódú chip összehangolja a világ hagyományos és mobil Wimax hálózatait, és lehetővé teszi telekommunikációs eszközök gyártóinak, hogy előfizetői végtermékeiket egyre alacsonyabb költségen állítsák elő.”



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés