Connect with us

Hirdetés

technokrata

1 milliméternél is vékonyabb!

Kütyük

1 milliméternél is vékonyabb!

Úgy tűnik, hogy a mobilgyártók után a mobil kijelzők fejlesztői is belekezdtek az ˝ultra-vékonysági háborúba˝.

Alig néhány napja történt, hogy az LG.Philips LCD bejelentette a világ legvékonyabb, mobil készülékekbe szánt TFT LCD-jét, melynek vastagsága mindössze 1,3 milliméter. Nos ez az újdonság nem sokáig maradhatott rekorder, ugyanis a Toshiba most egy még ennél is ˝durvább˝ kijelzővel rukkolt elő.

A japán gyártó legújabb, mobiltelefonokba fejlesztett TFT LCD-jének a vastagsága nem éri el az 1 millimétert. Az egész pontosan 0,99 milliméter vastag display tömege is csak alig 3,5 gramm! A Toshiba újdonságának további specifikációi megfelelnek az átlagos 2006-os követelményeknek: a 240×320 pixeles (QVGA) felbontású panel 18 bites színmélységű, vagyis mintegy 262 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni.

Megjegyzendő, hogy a manapság elérhető készülékek TFT kijelzője általában 1,9-2,9 milliméter vastag, de még a legfejlettebb OLED paneles modellek kijelzője is legalább 1,5-1,8 milliméteres mérettel rendelkezik.

Az aktuális világrekorder Toshiba mobil kijelző tömeggyártása és partnerekhez történő leszállítása várhatóan jövő tavasszal kezdődik majd meg.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés