Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb kavicsmobil: sarkok nélkül szép az élet!

Kütyük

Újabb kavicsmobil: sarkok nélkül szép az élet!

A most bemutatandó mobiltelefon fejlesztői a tervezés közben vélhetően szinte egyáltalán nem használtak vonalzót.

Ennek eredménye egy olyan készülék lett, melyen – a kijelzőt leszámítva – gyakorlatilag egyetlen sarkos, vagy szögletes formát sem találunk. A japán KDDI operátor által leleplezett, Penck nevezetű újdonság láttán egyébként leginkább a világ első kavicsmobilja, a Motorola PEBL U6 juthat eszünkbe.

A designbeli egység megőrzésének érdekében a fejlesztők úgy döntöttek, hogy a kiegészítő külső kijelzőt úgy ahogy van kihagyják a telefonból. A 2,2 colos képátlóval rendelkező, TFT technológiájú belső display a mai elvárásoknak megfelelően QVGA (240×320 pixel) felbontású és 18 bites színmélységű (262.144 színárnyalat).

Az integrált digitális fényképezőgép effektív felbontása 1,24 megapixel, a belső memória pedig miniSD memóriakártyák révén bármikor könnyen bővíthető.

A nem kevesebb mint 134 gramm tömegű Penck alaphelyzetben 98 milliméter hosszú, 57 milliméter széles és 28 milliméter vastag. Az egyelőre csak design tanulmány szintjén létező készüléknek jó esélye van arra, hogy a közeljövőben felbukkanjon a kereskedések polcain.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés