Connect with us

technokrata

Mobil TV-adás a falon – projektoros telefonnal!

Kütyük

Mobil TV-adás a falon – projektoros telefonnal!

Falra hányt borsó, akarom mondani falra vetített kép – nem mással, mint mobiltelefonnal!

Mostanság szinte egymás után jelennek meg az olyan, új mobil készülékek, melyek földi, illetve műholdas sugárzású televíziós adásokat tudnak venni, azonban ezen telefonok nagy hátránya, hogy relatíve kis kijelzőjükön nem túl nagy élvezet végignézni például egy egész estés filmet. A problémára megoldást jelenthet a Fraunhofer Intézet egyik új fejlesztése.

Az optikai és finommechanikai fejlesztésekkel foglalkozó német tudósoknak sikerült elkészíteniük egy olyan parányi projektort, melyet minden további nélkül akár egy kis mobiltelefonba is be lehet szerelni. A miniatűr kivetítő körülbelül akkora, mint két kockacukor, vagy egy pénzérme. A klasszikus objektívet nélkülöző kis szerkezetben három lézerfény állítja elő a három alapszínt, a megjelenített kép felépítésében pedig ezenkívül egy kis tükörnek is fontos szerepe van.

A kutatók elmondták, hogy a mobiltelefonokba szánt spéci projektor A4-es, illetve A3-as méretű képet tud kivetíteni a falra. Az egyelőre csak prototípus szintjén létező mini kivetítő piaci debütálásának pontos időpontja egyelőre ismeretlen.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin