Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hihetetlen, de igaz: 1 Gb/s-os letöltés – vezeték nélkül!

Kütyük

Hihetetlen, de igaz: 1 Gb/s-os letöltés – vezeték nélkül!

A Samsung azt állítja, hogy már most, 2006-ban rendelkezésére áll a legfejlettebb mobil 4G technológia, miközben a mobilpiac résztvevőinek többsége még azt sem tudja pontosan, hogy tulajdonképpen mit is értünk 4G alatt.

A Samsung a napokban oly módon demonstrált a 4G-ben rejlő lehetőségeket, hogy a cég munkatársai egy 60 kilométeres sebességgel mozgó autóban nem kevesebb mint 100 Mbit/s-os, vezeték nélküli letöltési sebességet értek el.

A dél-koreai gyártó hangsúlyozza, hogy a 100 Mbit/s még csak a kezdet, hiszen például fix poziciójú letöltés esetén akár 1 Gbit/s-os mobil sávszélesség is elérhető. Zárójelben megjegyzem, hogy ez mintegy ötvenszer gyorsabb a jelenleg még csak szárnyait bontogató Mobile WiMax szabványnál.

A Samsung az 1 Gbit/s-os letöltési sebességet úgy demonstrálta, hogy a cég munkatársai harminckét nagyfelbontású TV adást töltöttek le, videótelefonáltak és emellett még a webet is böngészték – mindezt egyszerre, egy időben.

Azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy a Samsung pontosan milyen szabványokra építkezve képzeli el a mobil 4G-t, az viszont tény, hogy ez az új szolgáltatás leghamarabb valamikor 2010-ben indulhat majd be.

Összehasonlításképp, a jelenlegi 3G (UMTS) technológia 384 Kbit/s-ra, a 3,5G (HSDPA) pedig átlagosan 1,8-3,6 Mbit/s-ra képes.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés