Connect with us

technokrata

Televíziós szolgáltatás ADSL-előfizetőinek

Kütyük

Televíziós szolgáltatás ADSL-előfizetőinek

IPTV Budapesten és a főbb vidéki városokban.

A T-Online által üzemeltetett T-Home televíziós szolgáltatással a hagyományos tévézésen túl az előfizetők olyan új tartalmi szolgáltatásokat is használhatnak, mint a széles választékot kínáló digitális videotéka, az elektronikus műsorújság, a műsorok késleltetése és visszanézése az összes csatornán, a beépített videomagnó, amellyel a műsorokat egy gombnyomással, vagy a műsorújságban kijelölhetően lehet rögzíteni, továbbá a gyerekzár és sok más interaktív lehetőség.

Így mód nyílik az éppen futó műsor megállítására és későbbi folytatására, a már nézett adásban való visszatekerésre, a jelenetek megismétlésére, illetve tetszőleges műsor rögzítésére, összesen körülbelül 90 óra időtartamban. A felhasználói felület többféle formában rugalmasan testre szabható, továbbá a műsor közben más csatornákba is betekintést lehet nyerni a „kép a képben” megoldással – és mindezt számítógép használata nélkül, bármely televíziós készüléken.

A T-Online így a Tvnettel a hazai IPTV-zés első szolgáltatói között jelentek meg. A hálózati, platform és tartalomfejlesztésekkel párhuzamosan a belső műszaki tesztek 2006 tavaszán kezdődtek el: a tesztüzem eddig több mint 200 felhasználóval és 42 televíziós csatornával zajlott. Jelenleg már az IPTV platform és a végberendezések második generációja üzemel. A T-Online a szolgáltatás kipróbálását Budapesten, Debrecenben, Nyíregyházán, Pécsett, Székesfehérváron és Zalaegerszegen kínálja fel a meglévő ADSL-ügyfelei egy részének, és a tervek szerint még ebben az évben megkezdődik a T-Home névre keresztelt televíziós szolgáltatás értékesítése.

Az év végéig több ezer IPTV végpont beüzemelése, valamint a tartalmi kínálat és a kiszolgált területek további bővítése várható. A hazánkban még újnak számító IPTV csomag 48 digitális tévécsatornával (közöttük a két legnagyobb hazai kereskedelmi csatornával és négy prémium mozicsatornával) és több száz mozifilmből álló videotéka-választékkal indul.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin