Connect with us

Hirdetés

technokrata

Oki: arcfelismerő technológia mobiltelefonban

Kütyük

Oki: arcfelismerő technológia mobiltelefonban

Az Oki Electric bejelentette, hogy fejlett arcfelismerő technológiákat szállít az egyik innovatív mobiltelefon gyártó cégnek.

Mint az a bejelentés kapcsán kiderült, a dél-koreai székhelyű Pantech az első cég, mely az Oki-féle Face Sensig Engine-t (FSE) mobil készülékekbe integrálja.

A Pantech IM-R100 típusjelzésű újdonság érdekessége nem más, mint a fejlett arcfelismerő technológia, melyhez hasonlóval eddig leginkább csak PC-s webkamerák esetében találkozhattunk. A megoldás lényege, hogy a beépített digitális fényképezőgép optikája folyamatosan úgy mozog és forog, hogy a kép közepére kerüljön a felhasználó arca, ily módon pedig a fejlesztők szerint sokkal nagyobb élményt jelenthet a videótelefonálás. A rendkívül gyors működésű FSE mind kültéri, mind pedig beltéri helyszíneken minden további nélkül használható.

A készülék kialakítása sem éppen egyszerű. A telefonon alaphelyzetben csak a legfontosabb kezelőszervek látszanak, a hagyományos billentyűk a mobil szétcsúsztatását követően tűnnek fel, de ezenkívül még a kijelzőt tartalmazó rész is elforgatható 90 fokkal.

A spéci forgatható-csúszkamobil 2,2 colos TFT kijelzője QVGA (240×320 pixel) felbontású és 262.144 színárnyalatú és rendkívül nagy szögben lehet látni a képét. A 2 megapixeles kamerával felvértezett, PictBridge-képes Pantech IM-R100 Dél-Koreában átszámítva mintegy 115 ezer forintos áron vásárolható meg.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés