Connect with us

Hirdetés

technokrata

Motorola: hajrá Linux!

Kütyük

Motorola: hajrá Linux!

A Motorola újfent jelét adta annak, hogy a mobiltelefonos operációs rendszerek piacán kiemelt figyelmet szentel a Linux-nak.

A második legnagyobb mobilgyártóként jegyzett amerikai vállalat munkatársai bejelentették, hogy mostantól minden új mobil szolgáltatást először a nyílt forrású Linux operációs rendszer alatt fognak fejleszteni.

A Motorola többek közt ily módon szeretné kihasználni, hogy a Linux-ot világszerte milyen sokan és milyen aktivitással fejlesztik és teszik jobbá folyamatosan. A Motorola ezenkívül a Linux révén differenciálni tudja magát a piacvezető Nokiától, mely közismerten Symbian párti. Ez persze korántsem jelenti azt, hogy a Motorola a jövőben már csak és kizárólag Linux-os telefonokat fog gyártani: a cég a piaci igényeknek megfelelően elő fog rukkolni Windows Mobile, vagy éppen Symbian szoftveres modellekkel is.

A Motorola a Linux régi jó barátja, hiszen a vállalat kínálatában már 2000-ben jelen volt egy Linux-alapú mobiltelefon. A Linux mobilpiaci részesedése egyébként jelenleg még elég alacsony – ez a mobil operációs rendszer főleg Ázsiában népszerű.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés