Connect with us

Hirdetés

technokrata

Piacon a T-Mobile első 3,5G okostelefonja

Kütyük

Piacon a T-Mobile első 3,5G okostelefonja

A T-Mobile megkezdte első saját márkajelzésű HSDPA készülékének kereskedelmi forgalmazását.


Az egyelőre csak Németországban kapható, T-Mobile MDA Vario II nevezetű újdonság alaphelyzetben leginkább egy kisebbfajta PDA-hoz hasonlatos: ilyenkor csak a legfontosabb kezelőszervek láthatók – a teljes értékű QWERTY billentyűzetet oldalra lehet kihúzni. Ennél azonban talán sokkalta fontosabb, hogy a készülék már nem csak a 3G (UMTS), hanem a még annál is gyorsabb 3,5G (HSDPA) hálózatokban is minden további nélkül használható. Wireless technológiák terén szólnunk kell még a Bluetooth 2.0 támogatásról, illetve a Wi-Fi-ről. Érdekesség, hogy az MDA Vario II nem csak a 802.11b, hanem a nagyobb sebességű 802.11g WLAN szabványt is támogatja.

A vizuális megjelenítésről ezúttal egy 2,8 colos képátlóval rendelkező TFT folyadékkristályos kijelző gondoskodik, mely értelemszerűen érintésérzékeny. A QVGA (320×240 pixel) felbontású display egyébként egész pontosan 65.536 színárnyalatot képes a szemünk elé tárni.

A hátfalban helyet kapott, videófelvevős digitális fényképezőgép immár 2 megapixeles felbontással bír, az előlapra szerelt második kiegészítő kamera pedig CIF (288×352 pixel) felbontású. Az elkészült felvételek a belső memórián kívül microSD (TransFlash) memóriakártyákon is eltárolhatók. Az operációs rendszer szerepét ezúttal a Microsoft Windows Mobile 5.0 tölti be. A készülék ára kétéves előfizetéssel 359 euró (97 ezer forint).

A T-Mobile MDA Vario II itthoni piaci debütálásának pontos időpontja egyelőre ismeretlen. Hazánkban jelenleg a T-Mobile MDA Vario kapható – 79.980 forintos áron.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés