Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia N92 – N93: előttem az utódom

Kütyük

Nokia N92 – N93: előttem az utódom

Az FCC a napokban beviszgálta és áldását adta a Nokia N92-es TV-vevős okostelefonra.

A Nokia N92 hivatalosan tavaly novemberben mutatkozott be, piaci debütálására pedig először azon európai, ázsiai és afrikai országokban kerül sor, ahol már vannak működő DVB-H mobil televízió szolgáltatások. Érdekesség, hogy az N93 előbb jelent meg a boltokban, mint az N92.


A különleges, széthajtható és egyben elforgatható kialakítású készülékben egy nem kevesebb mint 2,8 colos képátlóval rendelkező TFT folyadékkristályos kijelző teljesít szolgálatot, mely egyrészt QVGA, vagyis 240×320 pixeles felbontású, másrészt pedig nem kevesebb mint 16 millió színárnyalatot képes a szemünk elé tárni.

A Nokia N92 a Series 60 platform harmadik kiadására, illetve a már jól bevált Symbian operációs rendszerre épül. A várhatóan 600 eurós, vagyis mintegy 150 ezer forintos áron debütáló készülék belső memóriája memóriakártyával 2 GB-ig bővíthető, és multimédiás repertoárjából többek közt a DVB-H TV-vevő, a sztereó FM rádió és a Visual Radio sem hiányzik.

A Nokia N92 a wireless technológiák közül az IrDA-t, a Bluetooth-t és a Wi-Fi-t támogatja, de akár USB 2.0 interfészen keresztül is csatlakoztatható a személyi számítógépekhez. A hátlapban helyet kapott digitális fényképezőgép 2 megapixeles felbontású, de a kijelző mellett egy második, elsősorban videóhívásokhoz használatos második kamera is helyet kapott.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés