Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itt a legújabb Symbian – 2007-ben jönnek a telefonok

Kütyük

Itt a legújabb Symbian – 2007-ben jönnek a telefonok

Elkészült az okostelefonokra szánt Symbian operációs rendszer legújabb kiadása.

A 9.3-as verziószámú szoftver kapcsán a legfontosabb talán az, hogy teljes mértékben kompatibilis a 9.1-es kiadással, így az arra készített alkalmazásokat szerencsére nem kell majd lecserélni. A Symbian 9.3-mal elsők közt várhatóan a Nokia-féle S60 3rd Edition Feature Pack 1-ben találkozhatunk majd. Az első új Symbian szoftveres készülékek várhatóan a jövő évben jelennek majd meg a kereskedelmi forgalomban.

A Symbian 9.3 jelentősen nagyobb sebességre képes, mint elődje, melynek előnyeit rendszerindításkor és alkalmazásfuttatás közben is érezhetjük majd. A szoftver natív módon támogatja a Wi-Fi és Push To Talk (PoC) technológiákat, ami ezen adatátviteli módok esetében a korábbiaknál jobb teljesítményt és nagyobb stabilitást eredményez.

Az új Symbian teljes körű HSDPA, vagyis 3,5G kompatibilitással rendelkezik. Mint ismeretes, a 3G 384 Kbit/s-os maximális sebességével szemben a 3,5G-vel már első körben is 1,8 Mbit/s-ot lehet elérni, a későbbiekben pedig akár a 7,2 és 14,4 Mbit/s is realizálható lesz.

Említést érdemel továbbá az USB 2.0 interfész, a továbbfejlesztett 3GPP R5 támogatás (IMS, HSDPA), valamint a fejlett UMA kompatibilitás.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés