Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jönnek a Samsung villámgyors 3,5G mobiljai

Kütyük

Jönnek a Samsung villámgyors 3,5G mobiljai

A Samsung szépen lassan bevezeti a piacra első 3,5G (HSDPA) kompatibilis mobiltelefonjait.

Az egyik ilyen modell a vélhetően többek közt a T-Mobile-nál is fellelhető Samsung Z560, a másik pedig az észak-amerikai piacra szánt Samsung zx20. Ugyancsak érkezőben van az európai Samsung ZV50-es (Vodafone) kagylómobil, valamint a dél-koreai Samsung SCH-W200, tehát abszolút nem lesz hiány Samsung HSDPA telefonokból.


Samsung Z560
Az idei februári 3GSM Világ Kongresszuson debütált Samsung SGH-Z560 a tervezőasztalon szétnyitható kialakítást kapott. A telefonba épített HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) kontroller révén nem kevesebb mint 1,8 Mbit/s-os letöltési sebesség érhető el – összehasonlításképp, a 3G mobilok jelenleg maximum 384 Kbit/s-os letöltési sávszélességet képesek biztosítani a számunkra.

A 2,3 colos képátlóval rendelkező belső TFT folyadékkristályos kijelző a mai elvárásoknak megfelelően 240×320 pixeles felbontással, illetve 18 bites színmélységgel (262 ezer színárnyalat) rendelkezik, az ugyancsak színes külső display alatt pedig dedikált zenelejátszó gombokat helyeztek el a tervezők. A fedlapba szerelt digitális fényképezőgép egy 2 megapixeles felbontású képszenzorra épül, és természetesen videózni is lehet a segítségével. A kamera érdekessége nem más, mint az autofókusz szolgáltatás.


A mindössze 16 milliméter vastag Samsung SGH-Z560 belső memóriája 30 MB-os kapacitással bír, a bővíthetőségről pedig egy miniSD (Secure Digital) memóriakártyákat fogadó bővítőslot gondoskodik. A vezetékes ADSL Internet kapcsolatok sebességét biztosító Samsung újdonság ára egyelőre ismeretlen.

Samsung zx20
A négynormás (850/900/1800/1900 MHz) GSM modullal ellátott mobil a GPRS és az EDGE adatátviteli technológiát is támogatja, ez azonban még csak a kezdet.

A széthajtható kialakítású Samsung zx20 TFT technológiájú belső kijelzője 176×220 pixeles felbontású és 262 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni, a digitális fényképezőgép segítségével pedig maximum 1,3 megapixeles felbontásban fotózhatunk. A sötétben történő fotózást LED-alapú vaku segíti.

A Samsung zx20 Bluetooth 2.0 kompatibilis, 50 MB-os belső memóriája pedig microSD (TransFlash) memóriakártyák segítségével bővíthető. A várható árat egyelőre sűrű homály fedi.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés