Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fotóbemutató: a Nokia első 5 megapixeles telefonja!

Kütyük

Fotóbemutató: a Nokia első 5 megapixeles telefonja!

A korábbiaknál némileg jobb minőségű kémfotók érkeztek a Nokia egyik legújabb, jelenleg még készülőfélben lévő okostelefonjáról.


A mellékelt felvételeken minden valószínűség szerint a Nokia N83 látható, bár egyes források szerint ez a készülék Nokia N95 néven debütál majd – mi most maradjunk az N83 típusjelzésnél.

Míg az N80-ban egy 3 megapixeles, addig az N83-ban már egy 5 megapixeles felbontású képszenzor teljesít szolgálatot, mely ráadásul Carl Zeiss lencséket is kapott. Természetesen a második kamera sem hiányzik: ez az előlapi fényképezőgép VGA, vagyis 640×480 pixeles felbontású.

A vizuális megjelenítésről egy nagy méretű, legalább 2,5 colos képátlójú TFT kijelző gondoskodik, mely 352×416 képpontot, illetve 16,7 millió színárnyalatot tudhat magáénak.

A harmadik generációs S60 szoftverre épülő újdonságban egy négysávos (850/900/1800/1900 MHz) GSM modul lakozik, ezenkívül pedig a wireless technológiák közül a GPRS, az EDGE, a UMTS és a Wi-Fi (802.11b/g) is támogatott.

Amennyiben hinni lehet a pletykáknak, a két irányba is szétcsúsztatható Nokia N83-ba bekerül majd a Nokia N91-ben alkalmazott merevlemez, mely ugyebár 4 GB-os adattároló kapacitással bír. Említést érdemel továbbá a Bluetooth 2.0 kontroller, a microSD bővítőslot, a sztereó FM rádió, valamint a 3,5 milliméteres audiocsatlakozó.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés