Connect with us

Hirdetés

technokrata

Synology DS-106e NAS Disk Station

Kütyük

Synology DS-106e NAS Disk Station

A Synology legújabb megoldása mindenre képes, amit egy egydiszkes NAS-tól elvárhatunk. Jim Buzbee szerint pedig: “nem csalódik az, aki a DS-106e-t választja.”

Az utolsó érdekes opció a Network menüben a Download Service volt.

Download service
Ha ezt engedélyezzük, a LAN felhasználói URL-eket küldhetnek, amelyek célját a NAS letölti. A támogatás kiterjed a http, ftp és BitTorrent protokollokra is. A küldés azonban csak egy külső alkalmazás segítségével lehetséges. A 13. ábra a klienst mutatja a Mac-emen.

A Download Redirector alkalmazás
A küldés úgy néz ki, hogy miután az URL megérkezett, várnunk kell, hogy a fájl megjelenjen a megosztott könyvtárban. Azt viszont nem értettem, miért kellett ehhez egy külső alkalmazás. Sokkal egyszerűbb lett volna webes felületen eljuttatni a DS-106e-re ezeket. Jól működött minden, azonban a torrent sávszélességét nem lehetett beálíltani. Nem jelezte azt sem, hogy mely portokat használja a letöltéshez. Pedig jó lett volna tudni, hogy a megfelelő portokat kinyithassuk.
A NAS-eszközök gyakran kínálnak adatmentési képességeket. A DS-106e is ilyen, s nemcsak a LAN gépeit képes menteni, hanem saját magát is. A Tools menüben található local backup opcióval a belső diszk tartalmát egy külsőre másolhatjuk, periodikusan. A Network Backup pedig arra való, hogy visszaállítsuk az adatokat egy másik Synology serverről a LAN-on. A 14. ábra is ezt mutatja.

Network Backup
A PC-k adatmentésére egy Windowsos alkalmazás szolgál. A 15. ábra ezt az alkalmazást mutatja, amint a Windows XP-s laptopomon fut.

A Data Replicator alkalmazás
A mentések időzíthetők, de kijelölhetők a forrás- és célkönyvtárak is csakúgy, mint a fájlszűrési beállítások.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés