Connect with us

Hirdetés

technokrata

Igen, a Linksys WRT54G V5 tényleg egy gyenge router

Kütyük

Igen, a Linksys WRT54G V5 tényleg egy gyenge router

A fórumokban sokan panaszkodtak, hogy a Linksys legnépszerűbb termékének nem Linux-alapú változata nem éppen a legjobb. Tim Higgins letesztelte ezt és a WRT54GL Linux-alapú verziót is; és tényleg: a V5-nek sok boldogtalan vásárlója lesz.

Mostanában változtattam tesztelési módszereimen, hogy képes legyek mérni, a routerek milyen jól kezelik az egyidejű kéréseket, amelyek fontosak a P2P alkalmazásokban. A P2P-t körüllengő negatív diskurzus ellenére a BitTorrent / Warner Brothers Home Entertainment bejelentése tanúskodik arról, hogy valami elindult. A routergyártók is figyelhetnének erre a tényezőre, hiszen a P2P könnyen a digitális szórakoztatás következő eszköze lehet.
Mivel hallottam eseteket, amikor a V5 csomagokat is elveszített, P2P-vel, leteszteltem mindkét routert. A tesztet a korábbi körülményekkel megegyezően készítettem.
Az első egy órán keresztül zajlott, 180 kapcsolat mellett (az IxChariot liszensz maximuma) a két gép között, amelyeket egy 10/100 switch kötött össze. A 180 teszt 90 felöltési és 90 letöltési szálat jelentett. A 10. ábra arról tanúskodik, hogy minden rendben van, a sávszélesség egyenletesen oszlott el.


Ábra 10: A 180 kapcsolattal dolgozó teszt eredménye
Ezután alapvető fel/le teszteket végeztem duplikált fel/le párokkal, hogy kiterjesszem az egyidejű kapcsolódások számát. Az összes teszt egy percig futott, ami nem tartalmazza azt az időt, amíg az IxChariot létrehozta a kapcsolatokat. Az 1. táblázat az eredményeket foglalja össze, így látszik, hogy a WRT54G V5 problémáit nem a felhasználók képzelete szülte!

1 pár (2)

4 pár (8)

8 pár (16)

16 pár (32)

32 pár (64)

64 pár (128)

Teszt (kapcsolatok száma)

WRT54G V5

WRT54GL V1.1

Átment

Átment

Átment

Megbukott

Megbukott

Átment

Megbukott

Átment (30 perc)

Megbukott

Táblázat 1: összefoglalás
(“-” = a tesztet nem futtattam le)
A V5 jobban viselkedik az egyetlen fel/le pár esetén (6. és 9. ábra), mégis 16 kapcsolódás felett elbukik! A jó hír, hogy a V5 nem fagyott le teljesen, csak újra kellett indítani.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés