Connect with us

Hirdetés

technokrata

2,6 milliárd mobilos lesz 2006 végén

Kütyük

2,6 milliárd mobilos lesz 2006 végén

A mobiltelefon előfizetők számának növekedése várhatóan az elkövetkező években is töretlenül folytatódik majd.

A Pyramid Research piackutató cég egyik most publikált tanulmánya szerint az idei esztendő végén világszerte mintegy 2,6 millió mobil előfizető lesz, ami mintegy 300 millió növekedést jelent a 2005 év végi adatokhoz képest. Az előrejelzések azt mutatják, hogy az előfizetői tábor az elkövetkező esztendőkben éves szinten átlagosan 8,7 százalékos növekedésen megy majd keresztül, ennek eredményeképpen pedig 2010 végén globálisan már több mint 3,5 milliárd mobilos lesz. A 3 milliárdos határ átlépésére előreláthatólag valamikor 2007 végén, 2008 elején kerül majd sor.

Szakértők szerint az afrikai és közel-keleti régióban várható a legdinamikusabb növekedés, ahol is 2011-ig éves szinten átlagosan 13,6 százalékos bővülésre lehet számítani. Ázsiában és Latin-Amerikában 10,9, valamint 9,4 százalékos éves növekedést prognosztizálnak, Észak-Amerikában és Nyugat-Európában viszont csak 6, illetve 2,8 százalékot jósolnak a piackutatók.

˝Habár Európában már sok olyan ország van, ahol a mobiltelefonos penetráció megközelítette, vagy már át is lépte a 100 százalékot, a fejlődő országokban még mindig rengeteg potenciál lakozik˝ – nyilatkozta a Pyramid Research egyik munkatársa.

2006 lesz egyébként az első olyan esztendő, amikor a mobil operátorok (653 milliárd dollár) várhatóan nagyobb bevételre tesznek szert, mint a vezetékes szolgáltatók (608 milliárd dollár).

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés