Connect with us

Hirdetés

technokrata

WiMAX modem rádiós Internet-eléréshez

Kütyük

WiMAX modem rádiós Internet-eléréshez

Az új Siemens modem kétszer annyi adatot tud adni-venni rádiós kapcsolat útján, mint szélessávú és internetes elődei.

A Gigaset SE461, melyet kifejezetten WiMAX technológiára fejlesztettek ki, akár 20 megabitnyi adatot is fel tud dolgozni másodpercenként. Világszerte működőképes, mert mindhárom frekvenciasávra alkalmas. A felhasználónak egyszerűen csak számítógépéhez kell dugaszolnia. A készülék saját magát installálja akár Windows, MacOS vagy Linux környezetben, és automatikusan megkísérli a kapcsolatfelépítést a rádiós hálózattal.

A nagy átviteli sebességnek köszönhetően triple play-re van lehetőség. A Siemens Communications ezzel a készülékkel teszi teljessé WiMAX termék-portfolióját. Hálózat-üzemeltetőknek one-stop bevásárlási lehetőséget kínál a rádiós internet-technológiában, beleértve bázisállomásokat, modemeket és útválasztókat. Termékválasztéka elsőként kapta meg a WiMAX-kompatibilitást figyelő nemzetközi intézmény, a WiMAX Forum tanúsítványát.

A WiMAX előnye, hogy olyan helyeken is használható, ahol a vezetékes hálózat nem rézkábelekből, hanem DSL-inkompatibilis optikai vezetékekből áll. A technológia adó/átjátszó állomásokkal működik, hasonlóan a mobiltelefon-hálózathoz. Németországban a szolgáltatók jelenleg Düsseldorfban és Kaiserslauternben tesztelik a WiMAX-ot. Az adóantenna 30 km-es körzetben 500 mW teljesítménnyel “sugározza” a szélessávú internetet – ez a WLAN adóteljesítményének ötszöröse.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés