Connect with us

Hirdetés

technokrata

2 GB-os ultra-mini memóriakártya a Samsungtól

Kütyük

2 GB-os ultra-mini memóriakártya a Samsungtól

A Samsung Electronics bejelentette, hogy a világon elsőként fejlesztett ki 2 GB kapacitású, MMCmicro formátumú memóriakártyáját, mely jelenleg a legkisebb, leggyorsabb és legnagyobb kapacitású adathordozó.


A Samsung egyébként mindössze 3 hónapja mutatta be az MMCmicro kártyák 1 GB-os változatát.

A parányi méretű MMCmicro kártyára három és félszer gyorsabban lehet adatot rögzíteni, mint a piacon található többi memóriakártyára. Az új kártya 12 órányi videó anyagot képes tárolni, és 3 órányi anyagot mindössze 2 perc alatt képes letölteni.

Egy adapter segítségével a memóriakártyát a hagyományos MMC kártyafoglalattal rendelkező eszközökhöz is lehet majd csatlakoztatni.

A Samsung új fejlesztésű adathordozója ideális a mobiltelefon felhasználók számára, hiszen 1,8 és 3,3 volton is kiválóan működik.

Az új MMC-hez, amit a MultiMediaCard Association (MMCA) és a JEDEC is szabványosított, minden gyártó hozzájuthat jogdíjak és engedélyezési illeték megfizetése nélkül.

Az 1 GB-os MMCmicro memóriakártya 2006-ban kerül majd kereskedelmi forgalomba.

Nem véletlenül lát a Samsung óriási lehetőséget a formátumban: a Dataquest, a félvezetők piacát elemző cég felmérése szerint, a flash memóriakártya piac 2005 és 2010 között 5 %-kal, a multimédiás kártya piac 17 %-kal, míg a MMCmicro piac ugyan ebben az időszakban 95 %-kal fog emelkedni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés