Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tör előre a villámgyors mobil Internet, a HSDPA

Kütyük

Tör előre a villámgyors mobil Internet, a HSDPA

A GSA (Global mobile Suppliers Association) egyik friss jelentéséből kiderül, hogy a 3,5G mobil technológia milyen rohamléptékben hódítja meg a piacot.

A szervezet közlése szerint jelenleg a világ negyvenhét országában terveznek, üzemelnek be, illetve üzemeltetnek kereskedelmi HSDPA hálózatokat, még pedig konkrétan kilencvennégyet.

A villámgyors, kereskedelmi mobil 3,5G Internet ma már tizennégy ország tizennyolc hálózatában használható, így például Ausztriában, Bulgáriában, Csehországban, Finnországban, Németországban, a Man-szigeteken, Izraelben, Kuvaitban, Madeirán, Hollandiában, a Fülöp-szigeteken, Portugáliában, Dél-Afrikában, valamint az Egyesült Államokban. A GSA adatai szerint az idei esztendő végéig globálisan legalább huszonkilenc újabb hálózatot vérteznek majd fel HSDPA szolgáltatásokkal.

Összehasonlításképp, a jelenleg világszerte szárnyait bontogató 3G maximum 384 Kbit/s-os letöltési sebességre képes, miközben feltöltési sávszélessége legfeljebb 64 Kbit/s. A vezetékes telefonvonalat használó DSL kapcsolatok belépő sebessége 384-512 Kbit/s, a komolyabb előfizetéses csomagok pedig 1-3 Mbit/s-os download sávszélességet biztosítanak. A 3,5G azonban nem csak a sávszélesség (maximum 14,4 Mbit/s), hanem a válaszidő tekintetében is alaposan ráver a 3G-re. Míg az UMTS szabvány szerint csak 10 milliszekundumonként lehet adatcsomagokat küldeni, addig a HSDPA ezen értéke alig 2 milliszekundum.

Hazánkban egyébként jelenleg a T-Mobile és a Pannon GSM végez HSDPA teszteket.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés