Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vadonatúj PDA-mobilok a Pannontól

Kütyük

Vadonatúj PDA-mobilok a Pannontól

A Qtek 9100-as készülék tavaly év végén érkezett meg hazánkba és az azóta eltelt rövid idő alatt igen nagy sikereket ért el. A mobilszolgáltatók közül kizárólag a Pannon üzleteiben juthatunk hozzá a Prodigy névre hallgató kommunikációs eszközhöz április 5-től.

A minden pontján lekerekített PDA-telefon kellemesen kézhezálló, a készüléken elhelyezett számos funkciógomb is az egykezes használatot segíti elő – ilyen a Messaging, az Explorer, az Enter, a hívásindító és megszakító valamint a menüvezérlők.


A hagyományos PDA méreteknél kisebb, ámde mobiltelefonhoz hasonlítva méretes LCD 240 x 320 képpontos felbontású. A 2,8 colos képátlóval rendelkező, QVGA display részletgazdag, színvilága kellemes, jól olvasható, ideálisan kihasználja a rendelkezésre álló helyet.

A készülék az új Windows Mobile 5.0 operációs rendszert használja, ennek köszönhető a sokrétű, letisztult menürendszer. A Qtek 9100 tartalmazza a megszokott Microsoft irodai szoftvereket; szerkeszthetünk Word dokumentumokat, Excel táblázatokat hozhatunk létre, SMS/MMS üzeneteket küldhetünk, illetve fogadhatunk, valamint visszatért a Power Point Mobile névre hallgató prezentáció nézegető. Ezekben a programokban segítségünkre lehet a beépített, teljes értékű QWERTY billentyűzet, mely a gép oldalából kicsúsztatva vehető használatba. Az új 2005-ös Microsoft operációs rendszernek köszönhetően a billentyűzet kihúzása után a kijelző egyből elfordul 90 fokkal és a készülék fekvő nézőpontban használható. Természetesen egy beépített, teleszkópos tollat is rejt a készülékház a ceruzahasználathoz szokottaknak.

A készülék MP3 lejátszóként is funkcionál, gyakorlatilag az összes zene és videoformátumot kezeli és a készülék mindkét oldalán található egy-egy hangszóró a tökéletes hangzás eléréséhez. A beépített 1,3 megapixeles CMOS kamerával képeket rögzíthetünk, ezen felül a Qtek 9100-es modell videofelvételek rögzítésére is alkalmas.

Az adatkommunikáció terén választhatunk a GPRS és az igen gyors EDGE technológiák közül, de nem hagyták ki a fejlesztők a telefonból az infravörös portot, a WiFi és a Bluetooth kapcsolatot sem.

Akárcsak a funkciók, a kiegészítők terén is jól felszerelt készülék a Prodigy. A dobozban megtalálható egy használati kézikönyv, a telepítő CD, egy övre csíptethető, minőségi bőrtok, egy hálózati töltő, egy képernyővédő fólia, egy USB szinkron kábel valamint egy sztereó headset (hangerőszabályzó és hívásfogadó gombbal). A készülék mellé adott bónusz CD-n megtalálhatók mindazon információk, melyek a termék használatbavételéhez szükségesek, valamint öt darab ingyenesen letölthető Pdamill játékprogram.

Termékadatok:
-Microsoft Windows Mobile 5.0 operációs rendszer
-195 MHz-es Texas Instruments OMAP 850 processzor
-850/900/1800/1900, GSM/GPRS/EDGE
-128 MB Flash ROM, 64 MB SDRAM
-2,8 colos TFT kijelző, QVGA, 240×320 pixel felbontással, 65 ezer szín, LED háttérvilágítás
-Li-Ion 1.200 mAh-es, cserélhető, újratölthető akkumulátor; 5 óra beszélgetési idővel
-1,3 megapixeles CMOS kamera, vaku, videofelvétel
-sztereó hangszóró, beépített mikrofon
-miniSD, Bluetooth, IrDA, WiFi
-kicsúsztatható QWERTY billentyűzet
-Méretek: 108x58x23,5 milliméter, tömeg: 150 gramm
-2 év garancia.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés