Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újdonságok a webes keresésben, Microsoft módra

Kütyük

Újdonságok a webes keresésben, Microsoft módra

Ma indul útjára a Windows Live Search oldal.

A Windows Live Search ugyanazt a technológiát használja, amit az MSN Search, tulajdonképpen egy „profiltisztításnak” lehetünk szemtanúi. Adam Sohn, az MSN globális értékesítésért, marketingjéért és PR-ért felelős igazgatójának közlése szerint a béta állapotban levő szolgáltatás teljesen át fogja venni a cég webes keresési funkcióit. A Windows Live alatt olyan lehetőségek egyesülnek, mint a keresés, e-mailezés, blogolás, az azonnali üzenetküldés stb.; az MSN a jövőben pedig a tartalomszolgáltatásra és a médiára fog koncentrálni.

Új lehetőségek válnak elérhetővé a Windows Live Search révén: kép- és hírkeresés, RSS-kezelés, levelezés, helyi keresés és vásárlás (ez utóbbiak inkább az észak-amerikai kontinensre koncentrálódnak). Emellett a kereső egy úgynevezett keresési előnézettel is a felhasználó rendelkezésére áll, amivel az internetező meghatározhatja a találatok számát és méretét az oldalon, illetve egy intelligens scroll, amivel anélkül tekinthetők végig a keresési eredmények, hogy oldalról oldalra kellene ugrálni.

Ha már lúd, legyen kövér: a Microsoft egyúttal bejelentette Live.com website-jának frissítését és a Windows Live Toolbar bétaváltozatát is. Ez utóbbival a Microsoft operációs rendszerét használók anélkül keresgélhetnek az Interneten, hogy meg kellene nyitniuk a Windows Live Search weboldalát – de természetesen ez esetben is a Windows Live Search motorja dolgozik a háttérben.

Ezekre a fejlesztésekre szüksége is van Redmondnak – körülbelül annyira, mint éhezőnek egy falat kenyérre. A keresőszolgáltatások tekintetében ugyanis az elmúlt pár hónapban folyamatosan piacot vesztett az óriáscég (a Yahoo-val egyetemben); amint arról mi is beszámoltunk, a Google uralja a webes keresések területét (és ez a dominancia egyre csak nő).



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés