Connect with us

Hirdetés

technokrata

Cenzúrázni fogják az SMS-eket!

Kütyük

Cenzúrázni fogják az SMS-eket!

Kínában a közeljövőben minden korábbinál szigorúbb, új területeket is érintő cenzúrára kell számítani.

Közismert, hogy a kínai hatóságok már jó ideje mindent megtesznek annak érdekében, hogy korlátok közé szorítsák a lakosság Internet használatát, mondván, hogy ily módon megvédik a népet a számukra káros külföldi, lázító jellegű digitális tartalmaktól. A legfrissebb híradások pedig most már arról szólnak, hogy a kommunista vezetésű országban hamarosan a mobiltelefon használatot is komoly ellenőrzésnek fogják alávetni.

Lapértesülések szerint a hatóságok arra készülnek, hogy bevezessék a mobil készülékek segítségével küldött rövid szöveges üzenetek teljes körű ellenőrzését, illetve cenzúrázását. Ezzel párhuzamosan minden előfizetőt arra fognak kötelezni, hogy szolgáltatójuknál jelentsék be valós nevüket és adataikat. Felmérések szerint Kínában jelenleg 390 millió mobil előfizetőt tartanak számon, akik közül mintegy 200 millió álnéven, vagy valamilyen gyűjtőnéven szerepel az adatbázisokban.

A kínai felügyeleti szerveknek mindenesetre nem lesz túl egyszerű dolguk, ha minden egyes SMS-t le szeretnének ellenőrizni, ugyanis az országban tavaly nem kevesebb mint 304 milliárd mobil üzenetet küldtek egymásnak az előfizetők.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés