Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vodafone: olcsó kínai 3G mobilok Európának

Kütyük

Vodafone: olcsó kínai 3G mobilok Európának

A Vodafone hamarosan rengeteg új, saját márkajelzésű mobiltelefont fog piacra dobni, miután a napokban egy ötéves beszállítói szerződést kötött a kínai Huawei Technologies vállalattal.

A világ legnagyobb mobil operátoraként jegyzett Vodafone idén szeptembertől kezdve huszonegy európai országban vezeti majd be a piacra legújabb harmadik generációs (UMTS) készülékeit. A szerződő felek egyike sem kívánt nyilatkozni a beszállítói szerződés méretével, illetve pontos értékével kapcsolatban.

Szakértők szerint mindez újabb jele annak, hogy a kínai cég komoly európai tervekkel rendelkezik. A Huawei Technologies tavaly tervbe vette, hogy 600 millió fontért felvásárolja a különböző telekommunikációs termékeket gyártó Marconit, de végül is elállt a tervétől, miután a svéd Ericsson felvásárolta a brit cég nagy részét.

˝A Vodafone-nal kötött szerződés kiváló lehetőséget biztosít számunkra, hogy a világ új régiói felé nyissunk˝ – nyilatkozta Ping Guo, a Huawei Technologies alelnöke. Peter Bamford, a Vodafone marketing részlegének munkatársa szerint a megállapodás lehetővé teszi a Vodafone számára, hogy minden korábbinál több és egyben olcsóbb 3G mobiltelefont kínálhasson a vásárlók számára.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés