Connect with us

Hirdetés

technokrata

Téli Olimpia: a Sun jóvoltából (is)

Kütyük

Téli Olimpia: a Sun jóvoltából (is)

A Sun Microsystems biztosítja a 2006-os torinói téli olimpiáról tudósító NBCOlympics.com weboldal technológiai hátterét.

A Sun Microsystems biztosítja az NBCOlympics.com hálózati hátterét és az interaktív technológiát az NBC tudósításaihoz, az olaszországi Torinóban február 10–26. között megrendezendő 2006-os Téli Olimpiai Játékok alatt. Az NBCOlympics.com videoközvetítései a digitális média olyan élményét nyújtják, amelyre eddig egyetlen amerikai televíziós társaság sem volt képes egy sporteseményről szóló híradás keretei között. A tájékoztatásnak része lesz néhány különleges, a Sun megoldásaival működő szolgáltatás, például az e-mail és SMS-értesítés az olimpia fontosabb történéseiről.

Az NBCOlympics.com a torinói játékok amerikai internetes központjaként mindenre kiterjedő tájékoztatást nyújt a sportolókról, eseményekről és versenyekről.

„A legutóbbi három olimpián az NBCOlympics.com újraértelmezte az online tudósítás fogalmát” – mondta Gary Zenkel, az NBC Olympics elnöke – „A lenyűgöző videók, percre pontosan kereshető menetrendek és eredménylisták, blogok, sportolók adatlapjai, játékok és még sok egyéb szolgáltatás segítségével minden eddiginél közelebb hozzuk a rajongókat a sportolókhoz és a játékokhoz. Nagyon fellelkesített bennünket, hogy a Sun Microsystems rendelkezésünkre bocsátotta a technikai berendezéseket, támogatását és szolgáltatásait, hogy mindezek lehetővé váljanak.”

Az NBCOlympics.com műszaki hátterét az ipari szabványú Sun Fire(TM) v490 UltraSPARC(R) IV+ alapú rendszerek és a Sun Fire x64 (x86, 64-bites) szerverek adják. A szervereken nyílt forrású Solaris 10 operációs rendszer fut Sun N1 System Managerrel, ami garantálja a maximális rendelkezésre állást, a hibák elhárítását és a terheléskezelést. Az előkészületek és a játékok során a Sun Services elvégzi a berendezések üzembe helyezését, illetve mérnök-szakértői és támogatási szolgáltatást nyújt az NBCOlympics.com számára. Az összes eredményt, videót és a közvetítés egyéb anyagait Sun adatkezelő termékek fogják tárolni és feldolgozni Sun 5310 NAS és Sun 6130 Fibre Channel SAN meghajtókon.

Az NBCOlympics.com története
Az NBC 1996-ban, az atlantai játékok során kezdett online olimpiai híradással foglalkozni. Az internetes jelenlét drámaian növekedett 2000-ben a sydneyi olimpián, illetve 2002-ben Salt Lake Cityben. 2004-ben az NBCOlympics.com-nak több mint 13 millió egyéni látogatója volt, és a kritikusok elismerését is megkapta az athéni olimpiai tudósításaiért.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés