Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Samsung visszavág: reszkessetek telefon hamisítók!

Kütyük

A Samsung visszavág: reszkessetek telefon hamisítók!

A Samsung úgy döntött, hogy felveszi a harcot azon gyártók, disztribútorok és kereskedők ellen, melyek hamisított, vagy másolt Samsung mobiltelefonokkal foglalkoznak.

A dél-koreai székhelyű vállalat Tajvanon, Kínában és Hongkongban minden szükséges jogi lépést meg fog tenni annak érdekében, hogy visszaszorítsa az egyre aggasztóbb méreteket öltő mobil készülék hamisítást és koppintást. A Samsung első körben a tajvani Tatung, Sampo és DNET cégeket, Kínában pedig a Telsda és Polon Electronic vállalatokat kívánja sarokba szorítani.


Konkrét példákat tekintve, a DNET-féle DG212 típusjelzésű mobiltelefon, illetve a Tatung által forgalmazott TC809 külsejét tekintve szinte teljesen megegyezik a Samsung D508-as sikermodelljével, de ezenkívül a Hitachi HTG-S208 is nagyon hasonlít a Samsung említett telefonjára. Az alperesek képviselői az üggyel kapcsolatban elmondták, hogy állnak elébe a Samsung által indított bírósági pereknek.

Egy nemrégiben a Samsung és az LG által készített jelentés szerint Kína négy nagyvárosában (Peking, Sanghaj, Guangzhou, Shenzhen) a kereskedésekben fellelhető Samsung és LG márkajelű termékeknek mintegy kétharmada silány hamisítvány.

Kínában egyébként nem csak mobiltelefonokat hamisítanak gőzerővel, hanem azok kiegészítő termékeit is, így például headseteket és akkumulátorokat, de nem ritka, hogy a számítógépekbe szánt merevlemezek, vagy például a hordozható MP3 lejátszók is a hamisítók kezei alól kerülnek ki. Néhány esetben utángyártott, nem eredeti termékként hozzák forgalomba ezeket az eszközöket, azonban a legtöbbször eredetinek tűnő kivitelben, a neves gyártók logóival ellátva látnak napvilágot a hamisítványok, ráadásul az eredeti termékekével megegyező áron.

Szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy hamisítványok nem csak Kínát, hanem a világ számos egyéb régióját elárasztják, így mindenki jobban teszi, ha a boltban alaposan szemügyre veszi az általa kiszemelt készüléket.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés