Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tovább gyorsít a T-Mobile – ADSL sebességű mobil net

Kütyük

Tovább gyorsít a T-Mobile – ADSL sebességű mobil net

A T-Mobile tovább gyorsítja már meglévő 3G szolgáltatásait, ily módon előfizetői immár akár útközben is olyan gyors Internetet használhatnak, mint az irodai számítógépükön.

A magenta színekben pompázó operátor a március közepén Hannoverben megrendezendő CeBIT 2006 szakkiállítással egy időben indítja majd be németországi kereskedelmi 3,5G, más néven HSDPA szolgáltatását.

A Highspeed-UMTS, vagyis Nagysebességű-UMTS szolgáltatás letöltési sebessége már a kiépítés első fázisában eléri az 1,8 Mbit/s-ot, de emellett a 384 Kbit/s-os feltöltési sebességre sem lehet egy rossz szavunk sem. Összehasonlításképp, jelenleg a vezetékes ADSL képes hasonló letöltési sebességre, illetve a 3G letöltési sebessége megegyezik a 3,5G feltöltési sávszélességével. Ezenkívül fontos, hogy nem csak a sávszélességek növekednek a 3,5G éra beköszöntével, hanem ezzel párhuzamosan a hálózat válaszideje is jelentős mértékben lecsökken.

A T-Mobile azt ígéri, hogy ahol Németországban jelenleg 3G lefedettség van, ott 2006 nyarán már mindenhol elérhető lesz a 3,5G. Az idei esztendő végére 3,6 Mbit/s-ra fog gyorsulni a HSDPA, a későbbieket illetően pedig a 7,2 Mbit/s, illetve a 14,4 Mbit/s-os sebesség elérése van célul kitűzve.

A T-Mobile a hálózati infrastruktúra fejlesztése mellett kiemelt figyelmet szentel a HSDPA képes hardvereknek is. Az operátor várhatóan a második negyedévben jelenti majd be azt a Fujitsu-Siemens-szel közösen fejlesztett notebookot, mely HSDPA, UMTS és WLAN hálózatokban egyaránt használható lesz. A hordozható számítógép mindig az aktuálisan elérhető leggyorsabb adatátviteli technológiát fogja használni, teljesen automatikusan.

A T-Mobile tavaly óta Magyarországon is előrehaladott 3,5G teszteket folytat – a hazai 3,5G szolgáltatás beindításának időpontja egyelőre ismeretlen.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés