Connect with us

Hirdetés

technokrata

Három villámgyors 3,5G mobil

Kütyük

Három villámgyors 3,5G mobil

Mostanság már nem csak hálózati infrastruktúra, hanem végkészülékek szintjén is egyre nagyobb a mozgolódás a 3,5G mobil technológia kapcsán.


Ahogy arról korábban beszámoltunk, az elmúlt hónapban a Samsung mutatta be a világ első HSDPA (3,5G) kompatibilis mobiltelefonját, a napokban pedig a legnagyobb japán mobil szolgáltató, az NTT DoCoMo jelentett be HSDPA képes mobil prototípusokat.

Az NTT DoCoMo által leleplezett készülékeket a Fujitsu, a Motorola és az NEC gyártók készítették, és segítségükkel akár 3,6 Mbit/s-os letöltési sebesség is elérhető. Összehasonlításképp, a jelenlegi harmadik generációs (UMTS) telefonok még csak mintegy 384 Kbit/s-os letöltési sávszélességet támogatnak, tehát több mint tízszeres sebességugrásról beszélhetünk. Ez azonban még csak a kezdet, ugyanis a HSDPA a későbbiekben elméletileg akár 14 Mbit/s-ra is felgyorsulhat, ezenkívül pedig a jövőben nem csak a letöltési, hanem a feltöltési sávszélesség is növekedni fog.

A Fujitsu, a Motorola és az NEC vadonatúj HSDPA telefonjait először a barcelonai 3GSM Világkongresszuson lehet majd megtekinteni, és amennyiben minden jól megy, akkor Japánban júliustól már bárki megvásárolhatja őket. Hazánkban egyébként jelenleg a T-Mobile és a Pannon GSM folytat különböző 3,5G teszteket.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés