Connect with us

Hirdetés

technokrata

Máris kezdődik a 3,5G éra a sógoréknál

Kütyük

Máris kezdődik a 3,5G éra a sógoréknál

A Mobilkom Austria várhatóan még ebben a hónapban üzembe fogja helyezni az első osztrák HSDPA mobiltelefon hálózatot.

A villámgyors mobil technológia első körben Bécs egyes területein lesz elérhető az operátor előfizetői számára, akik egyébként már a mai naptól kezdődően megvásárolhatják az EDGE, UMTS és HSDPA adatátvitelt egyaránt támogató ˝Vodafone Mobile Connect Card Breitband˝ PC-s adatkártyát. Ez a kártya 99 eurós, vagyis mintegy 25 ezer forintos áron kapható, a jelenlegi UMTS-EDGE kártya tulajdonosok pedig ingyenesen HSPDA képessé frissíthetik készüléküket.

A Mobiles Breitband 500 csomag 29 eurós (7 ezer forint) havidíj ellenében 500 MB-os mobil adatforgalmat foglal magában, a Mobile Breitband 1000 csomag pedig 49 euróba (12 ezer forint) kerül, és 1000 MB-os adatforgalmat biztosít az ügyfelek számára.

A Mobilkom Austria azt ígéri, hogy idén nyárra már az egész osztrák fővárosban elérhető lesz a 3,5G szolgáltatás. Hazánkban jelenleg a T-Mobile és a Pannon GSM folytat előrehaladott 3,5G teszteket. A technológia a kezdetekben 1-3 Mbps, később pedig akár 7-14 Mbps letöltési sebességet is képes lesz biztosítani. Összehasonlításképp, a jelenlegi 3G technológia maximum 384 Kbps-re képes.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés