Connect with us

Hirdetés

technokrata

Villámgyors Samsung 3,5G kagylómobil a jövő héten

Kütyük

Villámgyors Samsung 3,5G kagylómobil a jövő héten

A Samsung többek közt egy a maga nemében mindenképpen egyedülálló új mobiltelefonnal képviselteti majd magát a jövő héten Las Vegas-ban megrendezendő CES 2006 szakkiállításon.

A dél-koreai vállalat standján megtekinthető lesz az első HSDPA, vagyis 3,5G kompatibilis Samsung mobiltelefon. A Samsung szerint eljött az ideje a 3,5G termékek leleplezésének, lévén, hogy 2006-ban világszerte beindulnak majd az első 3,5G mobil szolgáltatások.


Tudni lehet, hogy a Samsung a világ második legnagyobb mobiltelefon chipgyártójától, a a kaliforniai Qualcomm-tól vásárolja meg első 3,5G telefonjának bizonyos alkatrészeit, ezenkívül pedig a Vodafone bejelentette, hogy elsők között kívánja forgalmazni az újgenerációs készüléket. A Samsung első HSDPA mobiltelefonja a CES 2006-on már bárki által kipróbálható lesz, tehát ezúttal nem egyszerű marketing bejelentésről lesz szó.

A Vodafone 2006 elején kezdi meg az első 3,5G teszteket, a szolgáltató kereskedelmi HSDPA hálózatában pedig már az első körben is legalább 1,6 Mbit/s-os letöltési sebesség lesz elérhető. Összehasonlításképp, a 3G maximum 384 Kbit/s-os sebességre képes. A Vodafone azt ígéri, hogy rövid időn belül 7 Mbit/s-ra fogja feltornászni a HSDPA sebességét, ezenkívül pedig 2007-2008 körül bevezeti majd a feltöltési sebességet is felturbózó HSUPA technológiát is.

Magyarországon jelenleg a T-Mobile és a Pannon GSM folytat különböző 3,5G teszteket, a Vodafone pedig egyelőre még a 3G-t is csak részlegesen tudta bevezetni a piacra.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés