Connect with us

Hirdetés

technokrata

Qtek S300: mindent üt!

Kütyük

Qtek S300: mindent üt!

A Qtek a HTC Muse alapú S300-as smartphone-ra a jelenleg elérhető legfrissebb mobil Microsoft szoftvert, a Windows Mobile 5.0-t telepítette fel, ezenkívül hardveres szemszögből sem sok kritika érheti az újdonságot.


Mondom, illetve írom ezt többek közt azért, mert a készülékben egy nem kevesebb mint 416 MHz-es frekvenciájú Intel mikroprocesszor teljesít szolgálatot, ráadásul 128 MB ROM, illetve 64 MB RAM memória társaságában. A Qtek úgy döntött, hogy merevlemez (Nokia N91, Samsung i300) helyett inkább óriási flashmemóriát helyez a masinába, egész pontosan 4 GB-ot! Akinek esetleg ez sem elég, annak még mindig ott a microSD (TransFlash) memóriakártyás bővítési lehetőség.

A 2,4 colos képátlóval rendelkező, TFT technológiájú LCD a megszokottól eltérően nem hosszúkás, hanem négyszögletes formájú, ennek megfelelően felbontása 240×240 pixel, az általa megjeleníthető színárnyalatok száma pedig meghaladja a 65 ezret. A hátsó szekcióban elhelyzett, integrált vakus digitális fényképezőgép segítségével maximum 2 megapixeles fotók készíthetők, az elülső kiegészítő kamera pedig VGA felbontású.

A GSM, GPRS, EDGE, UMTS és HSDPA (!) kompatibilis Qtek S300 további fontosabb jellemzői közé sorolható a Wi-Fi és a Bluetooth vezérlő, az infravörös port, az USB 2.0 interfész, a TV-kimenet, az MP3 lejátszó alkalmazás, valamint a sztereó FM rádió.

A Qtek újdonsága várhatóan csak 2006 végén kerül majd forgalomba.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés