Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia N92: mobil lesz a televízió

Kütyük

Nokia N92: mobil lesz a televízió

A Nokia a hazai újságírók körében is büszkén mutatta be a Nokia N92-t, a Nokia Nseries termékcsaládba tartozó mobilkészüléket, amely a mobiltelefonok közül elsőként tartalmazza a televízióadást vevő, beépített DVB-H technológiát.

A Nokia N92-vel egyszerűen nézhetünk tévét anélkül, hogy a televíziókészülék előtt kellene ülnünk. A felhasználók emlékeztetőt állíthatnak be kedvenc tévéműsorukhoz, saját csatornalistát készíthetnek, és különböző műsorcsomagokra fizethetnek elő. A feltűnően új forma rendkívül ergonomikus felhasználói élményt nyújt. A készülék használhatóságát és a gazdag élményt a 2,8 colos, tükröződésmentes, 16 millió színárnyalatot megjelenítő QVGA képernyő, és a külön médiagombok fokozzák.


A Nokia N92 az egyszerű és könnyű használat érdekében négy különböző üzemmódban működik. Az újdonságot jelentő tévénézés üzemmódot kifejezetten a televízió és a videó használatához tervezték. A felhasználónak a mobiltévé bekapcsolásához tévénézés üzemmódban kell kinyitnia a Nokia N92-t, majd meg kell nyomnia a Multimédia gombot. Az Útmutató az elektronikus szolgáltatásokhoz (ESG) szolgáltatás tájékoztat az elérhető tévécsatornákról, műsorokról, és szolgáltatásokról. A további tévés szolgáltatások között maximum négyórányi tévénézés, felvételrögzítés, és 30 másodperces visszajátszás szerepel.

A cellás hálózaton fennálló kapcsolatnak köszönhetően az emberek interakcióba léphetnek a televízióval, például szavazások, a műsorokkal kapcsolatos visszajelzések, vagy további internetes keresés révén. A Nokia N92 emellett a Mini Map alkalmazással felszerelt, új Nokia internetböngészőt is támogatja. A Mini Map a weboldal félig átlátszó, teljes képét mutatja, így a felhasználók gyorsan betájolhatják magukat a kis kijelzőn. A weboldal teljes képét látva a felhasználók ösztönösen az oldal bármely sarkába eltalálnak, és pont olyannak látják az internetlapot, ahogy azt a grafikusok eredetileg megtervezték.

A Nokia N92 emellett XpressMusic készülék is, amely az akár 1.500 dalt tároló, maximum 2 GB-os memóriakártyát is támogatja. A számokat a beépített sztereó hangszórókon át, vagy a sztereó fülhallgatóval hallgathatjuk meg. A szórakozás élményét tovább fokozza a Vizuális rádiót támogató FM rádió. Az Nseries további funkciói között nyomdai minőséget produkáló, két megapixeles kamera, és az e-mail mellékletek támogatása szerepel.

A Nokia N92 a csatlakozásfajták széles választékát kínálja, például WiFi-t, infravörös, Bluetooth vezeték nélküli technológiát, és USB 2.0-t (Mass Storage Class), így a felhasználók a Nokia N92-t közvetlenül egy kompatibilis személyi számítógéphez kapcsolva gyorsan és kényelmesen továbbíthatnak vagy tölthetnek le állományokat.

Az S60 harmadik kiadásán és a Symbian operációs rendszeren alapuló Nokia N92 a tervek szerint 2006 közepén jelenik meg Európa, Afrika és Ázsia azon országaiban, ahol a DVB-H szolgáltatás már elérhető. A készülék ára a támogatások nélkül körülbelül 600 euró lesz.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés