Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Nokia Mobilitás Konferencia újdonságai

Kütyük

A Nokia Mobilitás Konferencia újdonságai

A Nokia Mobility Conference 2005 (mobilitás konferencia) eseményen a Nokia az Nseries multimédiás termékskála bővítésével a vállalat konvergencia stratégiájára irányította a figyelmet.

A sorozat három új készülékkel bővült: a Nokia N92 (a világ első, beépített DVB-H vevővel felszerelt telefonja), a Nokia N71, és a Nokia N80 multimédiás telefonnal. Az új készülékekkel a felhasználók többek között a 3G, a WLAN, és a Universal Plug and Play (UPnP) technológiáknak köszönhetően vezeték nélkül nézhetnek mobil televíziót, folyamatosan tölthetnek le zenét (streaming), fényképeket oszthatnak meg egymással, és mellékletekkel ellátott e-maileket küldhetnek.

A legújabb termékek bemutatkozása a Nokia üzletembereket célzó új okostelefon-család, a Nokia Eseries októberi debütálását követi. Az áprilisban bevezetett Nokia Nseries és a Nokia Eseries a Nokia konvergenciáról és a fejlődő digitális iparágról alkotott elképzeléseit testesíti meg, amelyben ötvöződnek az informatika, a vállalati alkalmazások, a programsugárzás, a zene, és a képkezelés eredményei. A Nokia Mobilitás Konferencián a Nokia elnök-vezérigazgatója, Jorma Ollila magyarázta el, miért jelentik ezek a készülékek a digitális konvergencia lelkét.

Internetszörfözés a zsebünkből
A Nokia a konferencián az okostelefonokhoz készült S60 szoftver új internetböngészőjét is bemutatta. A teljes weboldalakhoz és a mobilokra szabott tartalmakhoz egyaránt hozzáférést biztosító böngésző az S60 3rd Edition termékkínálat részeként áll az S60 licenszét megvásárló vállalatok rendelkezésére. Mivel a böngésző nyílt architektúrára épül, az S60 licenszfelhasználói és a nyíltkód-fejlesztők az alapot bővítve új alkalmazásokat hozhatnak létre.

A Nokia a nyílt forráskódok használata melletti elkötelezettségét illusztrálandó egy új internetportált is elindított, amely az opensource.nokia.com címen a vállalat nyílt forráskódú szoftverprojektjeit mutatja be. A Forum Nokia internetes fejlesztői közösség természetes bővüléseként értelmezhető portál a Nokia nyílt forráskódon alapuló tevékenységét erősíti, és hozzáférést biztosít a vállalat projektjeihez.

A vállalatok mobilizálása
Az új Nokia Eseries üzletembereknek készülő okostelefon-család szintén a konferencián mutatkozott be a közönségnek. A formatervezésében egymástól markánsan eltérő Nokia E60, a Nokia E61, és a Nokia E70 platformja megoldja a vállalati informatikai szakemberek biztonságra és kezelhetőségre vonatkozó igényeit. A Nokia Eseries-t olyan cégek és közintézmények számára szánták, amelyek teljesítményük növelése mellett kézben kívánják tartani a készülékek kezelésének költségét és a támogatást.

A Nokia Eseries készülékek az összes GSM frekvenciasávot, a 3G-t, a WLAN-t, a vállalati e-mail hozzáférést, és a fejlett hangfunkciókat (többek között WLAN-on keresztül felálló kapcsolatot az IP házi alközponttal) támogatják, és integrált biztonsági funkciókat és eszközöket biztosítanak a készülékkezeléshez. A telefonok többféle elektronikus levelezési megoldást támogatnak, például a BlackBerry Connect, a GoodLink, a Nokia Business Center, a Seven Mobile Mail, a Seven Always-on Mail, és a Visto Mobile rendszert. A Nokia Eseries készülékek tökéletes párost alkotnak a Nokia Business Center megoldással, amely masszív és költséghatékony megoldást kínál a vállalati mobil e-mail tömeges elterjedésére.

Nokia Flexi WCDMA bázisállomás: a 3G kiépítésének új módszere
A Nokia a kicsi, moduláris, és nagy kapacitású Nokia Flexi WCDMA bázisállomást is bemutatta. A szolgáltatók a teljesen új platformra épített Nokia Flexi WCDMA bázisállomással hatékonyabban kihasználhatják a bázisállomás-telephelyeiket, amely a költségek akár 70 százalékos csökkenését is eredményezheti. A WCDMA és nagy sebességű csomagkapcsolt elérés (HSPA) technológiát támogató bázisállomás kompatibilis a Nyílt Bázisállomás-architektúra Kezdeményezés (Open Base Station Architecture Initiative, OBSAI) specifikációival, így a jövőben is használható architektúrának köszönhetően a szolgáltatók villámgyorsan telepíthetik majd az új technológiákat, például a WiMAX-ot.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés