Connect with us

technokrata

Már javában készülnek az ütőképes BenQ-Siemens mobilok

Kütyük

Már javában készülnek az ütőképes BenQ-Siemens mobilok

A Siemens mobiltelefonos részlegét nemrégiben felvásárló BenQ igen csak komoly mobilpiaci tervekkel rendelkezik.

Clemens Joos, a BenQ Mobile első embere a napokban azt nyilatkozta, hogy a vállalat elsődleges céljai közé tartozik, hogy 2-3 éven belül legalább 10 százalékos részesedést szerezzen a szektorban. ˝Minél hamarabb nyereséges és sikeres mobilgyártóvá kell válnunk˝ – nyilatkozta Joos.

A BenQ Mobile első igazán nagy durranásai várhatóan a jövő év tavaszán megrendezendő CeBIT 2006 szakkiállításon debütálnak majd. ˝Hannoverben jelentősen továbbfejlesztett, nagy tudású BenQ-Siemens mobiltelefonokkal fogunk előrukkolni˝ – mondta Joos.


Ahogy arról korábban beszámoltunk, az SFG75 típusjelzésű készülék az első olyan Siemens mobil, mely már BenQ vonásokkal rendelkezik. A Siemens 110 gramm tömegű legfrissebb UMTS mobil újdonsága csukott helyzetben mindössze 89,9 milliméter hosszú, 45,1 milliméter széles és 23,9 milliméter vastag, viszont kár, hogy az antenna a készülékházon kívülre került.

A BenQ S80 testvérmodelljének tekinthető Siemens SFG75 egy 2 colos képátlóval rendelkező, belső TFT folyadékkristályos kijelzőt tudhat magáénak. A fő display 176×220 pixeles felbontású és több mint 262 ezer színárnyalatú. Természetesen a kiegészítő LCD sem hiányzik a kagylómobilról: az 1,2 colos képátlójú cSTN panel a mai elvárásoknak megfelelően 96×96 pixeles felbontású, és 16 bites színmélysége révén mintegy 65 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni.

A kívül elhelyezett főkamera lelke nem más, mint egy 1,3 megapixeles felbontású CMOS képszenzor, mely egyrészt tízszeres digitális zoomot és vakut, másrészt pedig videófelvételi funkciót is kapott. Az elsősorban videóhívásokhoz használatos belső kamera CIF felbontású. A 32 MB belső memória miniSD memóriakártyák segítségével bővíthető. A Siemens SFG75 ezenkívül Bluetooth, MMS és Java kompatibilis.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin