Connect with us

Hirdetés

technokrata

Speciális előtét lencsék kamerás mobilokhoz

Kütyük

Speciális előtét lencsék kamerás mobilokhoz

A mobiltelefonokba szerelt digitális fényképezőgépek optikája a legtöbb esetben komoly kihívásokkal küszködik – de szerencsére van megoldás!


A kamerás mobilokkal sokszor olyan problémáink támadnak, hogy a lefotózni kívánt téma túl messze van tőlünk, viszont egyszerűen nem tudunk közelebb menni, a digitális zoomnak pedig nem sok értelmét látjuk. Mivel az optikai zoomos készülékek széles körben történő elterjedése sajnos még várat magára, máshogy kell megoldást találnunk a problémára.

Nemrégiben megjelentek a piacon az első olyan mobil kiegészítő termékek, melyeket kifejezetten a beépített kamerákhoz szánnak a gyártók. Léteznek például kétszeres nagyítású telefoto lencsék, vagy olyan, négyszeres átfogású lencsék, melyeket kifejezetten makró fotózáshoz találtak ki. Ezen túlmenően akár nagylátószögű előtétet is be lehet szerezni, ez 0,5x-es szorzóval rendelkezik, használatával pedig kisebb zárt terekben sem lehet gond a fotózás.

Ezeket az előtéteteket természetesen nem lehet felcsavarni a mobiltelefonokra, ehelyett egyszerűen mágnessel, vagy egyéb módszerrel lehet rögzíteni őket. A különböző tele és nagylátószögű mobiltelefonos lencsék ára 25 dollár körül alakul.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés