Connect with us

Hirdetés

technokrata

Beindulnak a ˝hálószövő˝ nők

Kütyük

Beindulnak a ˝hálószövő˝ nők

Olyan kezdeményezés született, amely a vállalkozónők számára nem csupán jogi és vállalkozási ismereteket kíván nyújtani, hanem megismerteti őket az Internet és a számítógép világával – miközben arra is lehetőséget nyújt, hogy a kapcsolatok laza hálójából valós együttműködés jöhessen létre.

A MINők, a Magyar Internetező Nők Egyesülete és a Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Táraság (Jászfényszaru) közös szervezésében létrejött “e-NIVÓ – együttműködő NőI VállalkozÓk hálózata a valóságban és virtuálisan” elnevezésű képzési program konferenciával kezdődött. Az e-NIVÓ elnevezésben az „e” betű egyszerre utal az együttműködésre és az elektronikus világra is.

A múlt hétvégén tartott konferencia célja nem más volt, mint információátadás a vállalkozónők megerősítését szolgáló e-NIVÓ programról, továbbá kapcsolatfelvétel, hálózatépítés elindítása a vállalkozó nők között. A felhívásra közel 160-an jelentkeztek, már vállalkozó, illetve vállalkozni szándékozó nők – közülük legalább 105 jelentkezőt vontak be az EU-támogatta programba.

A résztvevők a nyitókonferenciára az ország legkülönbözőbb pontjairól érkeztek, például Hódmezővásárhelyről, Szegedről, Jászfényszaruról, Mezőkövesdről, Székesfehérvárról. Ezen az 5 vidéki helyszínen lesz majd képzés, és mentorálás, egyéni tanácsadás is. A képzés fontos jellemzője, hogy rugalmasan, a nők igényeinek figyelembe vételével hétvégénként, illetve a jelentkező nőkkel közösen kiválasztott hétköznapokon lesznek a gyakorlatias tréningfoglalkozások. A képzés ingyenes, a résztvevőknek az útiköltséget és az étkezési díjat kell állniuk.

A képzési program központi témája az üzleti tervezés, amely végig kíséri az egész képzést. A tananyagban a vállalkozói ismereteken túl szerepel a pályázatírás, a női vállalkozói önismeret, az online munka, a hálózatépítési ismeretek átadása. A résztvevők az Internetet aktívan használják az egész program során. A kezdő számítógép- és internethasználókat a képzés első három hónapjában felzárkóztatják. Hírlevelek kapcsolódnak majd az egyes képzési témákhoz.

A másik fontos súlypontja a vállalkozónői programnak a hálózatépítés, az üzleti terven kívül. Ezt virtuálisan levelezőlisták, saját honlapok segítik majd. Mindezt közös munkával, együttműködve, hisz ez szintén további fontos sajátossága a képzésnek. Az EU-s ismereteken belül szó lesz a nemek egyenlõségéről, nemekre vonatkozó EU-direktivákról is, ebből a szempontból is egyedülálló a képzés tananyaga.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés