Connect with us

Hirdetés

technokrata

Opera: egymillió letöltés egy nap alatt

Kütyük

Opera: egymillió letöltés egy nap alatt

Az ingyenesség és reklámmentesség alaposan meglódította a norvég böngésző népszerűségét: rekord mennyiségű letöltést regisztráltak az akció bejelentését követő két nap alatt.

Amikor áprilisban a szoftverfejlesztő cég kiadta a 8-as Operát, minden addigi letöltési rekordot megdöntött az új változat. Igaz, azt nem árulta el Jon S. von Tetzchner, az Opera Software igazgatója, hogy pontosan mennyi is volt ez, azonban könnyen kitalálható a mostani adatok tükrében, melyek az akkori rekord dupláját teszik ki.

Amint arról mi is beszámoltunk, az Opera böngésző ingyenessé és reklámmentessé vált. Ennek következtében alig két nap alatt több mint egymillió ember töltötte le az alkalmazást, az olyan alternatív letöltési helyeket be sem számolva, mint például a Terminal Download adatbázisa. A cég közlése szerint a szerverlogok elemzését követően megállapítható volt, hogy a letöltések többségét Internet Explorer felhasználók kezdeményezték.

„Ingyenes böngészőnk sikere azt bizonyítja, hogy a világ készen áll egy friss lehetőségre. Izgatottan láttam a többszázezer új felhasználót, akik először fedezik fel böngészőnk sebességét, biztonságosságát és használhatóságát.” – nyilatkozott Tetzchner a történtek kapcsán.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés