Connect with us

Hirdetés

technokrata

Forradalmian új billentyűzet az LG mobiltelefonjában

Kütyük

Forradalmian új billentyűzet az LG mobiltelefonjában

Az LG Electronics egyik nemrégiben debütált mobiltelefonja az esetében alkalmazott innovatív fejlesztéseknek köszönhetően rangos elismerésben részesült.


A CDMA Development Group (CDG) az idei esztendőben az LG CX6190 típusjelzésű készüléknek adta az úgynevezett ˝Technológiai Innovációs Díj˝-at. Ez a világ első mobil készüléke, melyen Fastap adatbeviteli technológia teljesít szolgálatot. A hagyományos billentyűzeteknél jelentősen több gombot felvonultató Fastap megoldás révén sokkal könnyebben és gyorsabban lehet rövid szöveges üzeneteket, vagy éppen elektronikus leveleket írni. A fejlesztők szerint a hagyományos 12 gombos billentyűzetekhez képest legalább kétszeres sebességnövekedésről lehet beszélni.

A speciális Fastap billentyűzetet leszámítva az LG 6190 tulajdonképpen egy teljesen hétköznapi CDMA készülék. A 90 milliméter hosszú, 48 milliméter széles, 25 milliméter vastag és kereken 100 gramm tömegű telefon széthajtható kialakítással rendelkezik. A kis külső kijelző elsősorban hívófél kijelzésre használatos, a belső fő display pedig 128×160 pixeles felbontású és több mint 260 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni.

A gyári specifikációk szerint 2,5 órás beszélgetési idejű és nem kevesebb mint 800 órás készenléti idejű LG mobiltelefon beépített digitális fényképezőgépe 0,3 megapixeles, vagyis segítségével maximum 640×480 pixeles (VGA) fényképeket lehet készíteni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés