Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Internet atyja a Google-nek dolgozik

Kütyük

Az Internet atyja a Google-nek dolgozik

Még a múlt héten jelentette be az USA-beli online vállalatóriás, hogy immár soraikban tudják a Világháló egyik létrehozóját, Vint Cerfet.

Cerf azzal írta be magát a digitális korszak történelmébe, hogy társtervezőként létrehozta a TCP/IP (Transmission Control Protocol/Internet Protocol) szabványt még a múlt század végén. Az 1973-as fejlesztést még a hadsereg igényeinek kielégítésére alkotta meg a kutató, miközben a Stanfordi Egyetemen dolgozott segédprofesszorként; illetve a DARPA tudósaként is számon tartották abban az időben.

A Google a múlt héten jelentette be, hogy Cerf immáron a vállalatot erősíti, és a cég jövőbeli internetes alkalmazásainak hálózati alapítványát építi. Egész pontosan a következő generációs alkalmazások architektúráinak kifejlesztése, rendszereik és standardjaik létrehozása lesz a már életében legendává vált idős amerikai férfi feladata a cégnél.

Az USA-beli vállalat egyébiránt igen büszke arra, hogy meg tudta „szerezni” Cerfet. A kutató ugyanis emellett sem tétlenkedik: például a NASA sugárhajtással foglalkozó laboratóriumával is együttműködik a „bolygóközi Internet” létrehozásában. A férfi az Egyesült Államok űrhivatalának mélyűrben használható kommunikációs protokollján dolgozik, melynek segítségével a jövőben lehetővé válhat az egységes interplanetáris digitális kommunikáció.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés