Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mobiltelefonos televízió: DVB-H tesztrendszer a Siemens-től

Kütyük

Mobiltelefonos televízió: DVB-H tesztrendszer a Siemens-től

A Siemens széles közönség előtt kívánja demonstrálni az újfajta mobiltelefonos televíziózásban rejlő lehetőségeket.


A német vállalat a szeptember 2-7. között Berlinben megrendezendő IFA fogyasztói elektronikus vásáron már a gyakorlatban fogja demonstrálni, hogy pontosan mire is képes a DVB-H (Digital Video Broadcast Handheld) szabvány.

A ˝Mobile TV˝ bemutatók keretein belül megtekinthető lesz a Siemens szerver platformból, illetve mobiltelefon prototípusból álló DVB-H tesztrendszere, melyen számos különböző TV adást lehet majd látni. A Siemens szerint az új technológiát rendkívül olcsón tesztelhetik a mobiltelefonos operátorok, akik ily módon könnyedén felmérhetik, hogy előfizetői oldalról pontosan mekkora igény mutatkozik a mobil TV-s szolgáltatásokra.

A Siemens DVB-H tesztrendszere nem csak élő televíziós adásokat és rádiós műsorokat képes mobilra közvetíteni, hanem akár különlegesen előkészített és védett videó streameket is. Ezek a prémium tartalmak többek közt speciális hozzáférés vezérlést kapnak, ezenkívül pedig szólnunk kell még az ESG-ről (Electronic Service Guide), melynek segítségével a DVB-H kompatibilis telefonokat használók rendkívül könnyen és egyszerűen juthatnak hozzá a kívánt digitális tartalmakhoz.

A Siemens DVB-H képes mobiltelefon prototípusa sztereó hangrendszerrel rendelkezik, érintőkijelzője pedig VGA, vagyis 640×480 pixeles felbontású. A készülék hordozható TV-ként, mobiltelefonként és kéziszámítógépként egyaránt használható.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés