Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hamarosan minden második Motorola mobil Linux-os lesz

Kütyük

Hamarosan minden második Motorola mobil Linux-os lesz

A Motorola bejelentette, hogy a jövőben minden korábbinál nagyobb figyelmet kíván szentelni a Linux operációs rendszerű mobiltelefonoknak.


Cheryln Chin, a Motorola mobiltelefonos marketing részlegének alelnöke az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a nyílt forrású operációs rendszer a felső kategóriás modellek után rövid időn belül a széles vásárló közönség számára szánt mobil készülékeket is meg fogja hódítani magának. Chin jóslata szerint 18-24 hónap múlva az új Motorola mobiltelefonoknak már több mint a fele Linux-szal lesz felvértezve.

A Motorola nemrégiben jelentette be első középkategóriás, Linuxos okostelefonját, az E895-ös modellt, mely várhatóan az idei esztendő utolsó negyedévében kerül majd forgalomba. A kívül elhelyezett kiegészítő kijelző 262 ezer színárnyalatú, és nem kevesebb mint 128×108 pixeles felbontású, és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a belső TFT LCD 240×320 pixeles felbontással és ugyancsak 262 ezer színárnyalattal bír.

A beépített digitális fényképezőgép a mai elvárásoknak megfelelően 1,3 megapixeles felbontású és többek közt videót is képes felvenni, melyet aztán a belső memóriában, vagy a bővítőslotba helyezett, maximum 512 MB kapacitású TransFlash memóriakártyán tárol el.

A háromsávos (GSM 900/1800/1900 MHz) működésű Motorola E895 csukott helyzetben 93 milliméter hosszú, 51 milliméter széles és 23 milliméter vastag, a mérlegen pedig egész pontosan 127 grammot nyom. A telefon a Bluetooth technológián kívül a GPRS és EDGE adatátviteli megoldásokat is támogatja, azonban sajnos nem 3G kompatibilis. Az újdonság 4 órás beszélgetési időt, illetve 10 napos beszélgetési időt biztosít használója számára.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés