Connect with us

Hirdetés

technokrata

File-csere a Microsofttól – gyorsabb lesz a Bittorrentnél is?

Kütyük

File-csere a Microsofttól – gyorsabb lesz a Bittorrentnél is?

Avalanche – a Microsoft saját file-csere alkalmazása.

Egy múlt héten, az Egyesült Királyságban tett bejelentés szerint a Microsoft saját peer to peer file-csere technológián dolgozik. Habár az Avalanche némileg más rendszeren alapszik majd, mint a Bittorrent, mindkettő ugyanazt a célt szolgálja: nagy állományok gyors továbbítását. Míg azonban a Bittorrent technikát nagyjából kétféle célra használják (linuxos disztribúciók terjesztésére és jogvédett anyagok illegális megosztására), addig a Microsoft rendszere erős tartalomvédelmet kínál.

Alapvetően nem tér el a két megoldás egymáshoz képest: ahogyan a Bittorrent is, úgy az Avalanche is széttördeli kisebb darabokra az állományokat, és a felhasználóknak ezen darabok letöltésével és összeillesztésével válik lejátszhatóvá például az így beszerzett film. A darabok elosztása azonban eltérő módon zajlik a két technika esetén, s ez hatékonyabbá teszi a Microsoft fejlesztését, állítják a cég emberei – akik 20 százalékkal nagyobb sebességet ígérnek egy-egy nagy file adatmozgásánál. Igaz, ehhez több állományrészletet kell letölteni, mint a Bittorrent esetében, de Redmond szóvivője szerint ez azért nem jelent majd problémát, mert sokkal többfelé fog eloszlani a terhelés, mint egy Bittorrent-hálózatnál.

Arról azonban, hogy mégis mikor válik elérhetővé a Microsoft fejlesztése, egyelőre nem tudni. A bejelentés szerint a vállalat egyelőre azt vizsgálja, milyen előnyöket jelenthet egy ilyen hálózat nagyszámú felhasználói bázissal rendelkező hálózatok esetén. Éppen ezért jelenleg nincs is hivatalos terve arra vonatkozólag a Microsoftnak, hogy mikor adja ki, illetve hogy ha mégis sor kerülne erre, akkor különálló termékként, vagy valamely, már létező microsoftos alkalmazás részeként kerül-e az internetezők „kezébe”.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés