Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia Sensor: high-tech ismerkedési lehetőség

Kütyük

Nokia Sensor: high-tech ismerkedési lehetőség

A Nokia legújabb alkalmazása révén egy teljesen újszerű mobil kommunikációs forma nyílik meg előttünk.


A Nokia Sensor névre keresztelt mobiltelefonos szoftverrel személyes oldalakat, szöveges információkat, grafikákat, képeket készíthetünk, illetve oszthatunk meg a közelünkben lévő többi mobilossal. A rendszer a jó öreg Bluetooth technológiára építkezik, vagyis az egymással közvetlen módon kommunikáló telefonok között maximum 10 méteres távolság lehet. Amennyiben a kapcsolat felépült, nem csak passzív, hanem aktív információcsere is folytatódhat, tehát a felhasználók üzeneteket, vagy akár különböző állományokat is küldözgethetnek egymásnak.

A piacvezető finn vállalat szerint a Nokia Sensor egyfajta új ismerkedési formát teremt meg, vagyis amikor a kávézókban, éttermekben, vagy éppen buszon, villamoson tartózkodó mobiltelefon tulajdonosok elektronikus formában ismerkednek meg egymással. Az alkalmazás révén természetesen nem feltétlenül kell ismerkedni, hanem a lehetőség arra is adott, hogy egyszerűen csak megtudjunk bizonyos érdekes információkat embertársainkról, megismerjük egy picit az ő életüket. A Nokia szerint egy spontán, társaságot kedvelő alkalmazásról beszélhetünk, melyet spontán, társaságot kedvelő embereknek fejlesztettek ki.

˝A Nokia Sensor lehetővé teszi, hogy a mobilosok megmutassák magukat társaiknak, ezzel párhuzamosan pedig megismerhessenek másokat˝ – nyilatkozta Hannu O. Nieminen, a Nokia User Experience Unit alelnöke. Az 1,3 MB szabad tárhelyet igénylő alkalmazás többek közt a következő mobiltelefonokra telepíthető fel: Nokia 3230, 6260, 6600, 6620, 6630, 6670, 6680, 6681, 6682 és 7610.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés