Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kérem ne zavarjon! – üzeni a mobiltelefon SMS-ben

Kütyük

Kérem ne zavarjon! – üzeni a mobiltelefon SMS-ben

Ha azt szeretnénk, hogy szállodai szobánkban ne zavarjanak bennünket, egyszerűen kiakasztunk egy kis táblát a kilincsre: egy hasznos kis szoftvernek köszönhetően immár a mobiltelefonunk esetében is hasonlóképp járhatunk el.


A DoNotDisturb névre keresztelt alkalmazás teljesen automatikusan SMS-eket küld azoknak, akik hívását bizonyos számú csengést követően nem tudjuk, vagy éppen nem akarjuk fogadni. Ebben az SMS-ben egy általunk előre meghatározott szöveget küld a szoftver, például a következőt: ˝Ez egy automatikus válasz üzenet. Jelenleg sajnos nem tudom fogadni a hívását, mert elfoglalt vagyok. Kérem, hívjon vissza később. Köszönöm!˝.

A DoNotDisturb lehetővé teszi számunkra, hogy saját házirendet alakítsunk ki, vagyis, hogy megszabjuk, hogy minden egyes nem fogadott hívásra automatikus SMS küldés legyen a válasz, vagy esetleg csak egyes konkrét hívófelek kapjanak üzenetet. Az is megadható, hogy néhány hívófelet leszámítva mindenki kapjon SMS-t, vagy pedig csak a belföldi, avagy külföldi számokra menjen értesítés. A szoftver ezenkívül van annyira intelligens, hogy a minket többször felhívni próbáló személyeknek csak egy darab SMS-t küld, és nem annyit, ahányszor a hívófél megcsörget minket.

A szoftver jelenleg még csak Pocket PC Phone Edition készülékekre telepíthető fel, de hamarosan el fog készülni a Windows Mobile-os okostelefonokra szánt változat is. A JGUI által kifejlesztett DoNotDisturb ára 14,95 dollár, az ingyenes letölthető próbaverzió pedig maximum 3 darab SMS-t küld el.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés