Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Motorolának nem fáj a foga a Siemens-re

Kütyük

A Motorolának nem fáj a foga a Siemens-re

A Siemens-féle mobiltelefonos szappanopera tovább folytatódik: a legfrissebb hír az üggyel kapcsolatban, hogy az egyik potenciális vevőjelölt elállt a vásárlástól.

A Frankfurter Allgemeinen Zeitung értesülése szerint a világ második legnagyobb mobiltelefon gyártójaként jegyzett Motorola nem kívánja felvásárolni a német mamutcég szebb napokat is látott, mobil készülékek gyártásával foglalkozó részlegét. Szakértők néhány nappal ezelőtt még úgy vélekedtek, hogy a Motorolának van a legnagyobb esélye arra, hogy megvásárolja, és ezáltal kisegítse a bajban az immár hosszabb ideje csak egyre nagyobb veszteségeket termelő Siemens részleget. Korábban egyébként már számos távol-keleti cég, így például többek közt az Acer neve is felmerült az üggyel kapcsolatban, azonban végül egyik sem lett befutó, és továbbra sem lehet tudni, hogy meddig húzódik még a Siemens vesszőfutása.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Siemens mobil részlege a jövőben egy az anyacégtől független vállalatként fog tovább működni, ezenkívül pedig tudni lehet, hogy a Siemens hamarosan rendkívül olcsó új telefonokat fog bevezetni a piacra. Klaus Kleinfeld, a Siemens elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a vállalat a mobiltelefonok mellett a jövőben a DECT készülékek, a set-top boxok és egyéb fogyasztói elektronikus eszközök gyártását is outsource-olni kívánja. Az új vállalat egyébként továbbra is meg kívánja tartani a Siemens márkajelzést, így bármely cég is lesz a németek új partnere, Siemens márkájú mobiltelefonokkal a jövőben is találkozhatunk majd.

Kleinfeld elmondta, hogy a Siemens jelenleg egy tőkeerős nemzetközi partnert keres, ugyanis egy együttműködési szerződéssel szeretné megerősíteni piaci pozícióját. ˝Több cég neve is szóba jöhet, azonban ezen tárgyalópartnereinket egyelőre nem szeretném megnevezni˝ – nyilatkozta Kleinfeld, majd hozzátette, hogy a Siemens Németországban nem tervez munkaerő leépítést. ˝Szilárd elhatározásunk, hogy Németországban továbbra is folytatni kívánjuk a gyártási tevékenységeket, és ez nagyon fontos kritérium az új partnerünk kiválasztásakor˝. Kleinfeld egyébként 2006 végéig vállalt garanciát arra, hogy a cégen belül nem lesz munkaerő leépítés.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés