Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Nokia és a Symbian mindent elsörpő sikere

Kütyük

A Nokia és a Symbian mindent elsörpő sikere

A világ legnagyobb mobiltelefon gyártójaként jegyzett Nokia többek közt az okostelefonok és kommunikátorok piacát is dominálja.

A Canalys piackutató cég egyik legfrissebb tanulmányából kiderül, hogy a finn vállalat az idei esztendő első negyedévében megkétszerezte okostelefon piaci részesedését, ami így már az 50 százalékot is meghaladja. A Nokia szárnyalása elsősorban az olyan készülékeknek tudható be, mint például a közelmúltban forgalomba került Nokia 9300, illetve Nokia 9500. Érdekesség, hogy bár a két telefon között alapvetően nem sok különbség van, az előbbi az okostelefonok, az utóbbi pedig a kommunikátorok alszegmensében versenyez. A Nokia egyébként 2005 első három hónapjában nem kevesebb mint 5,4 millió készüléket adott el, vagyis közel háromszor annyit, mint az előző esztendő hasonló időszakában.


A második helyet 2004-hez hasonlóan most is az amerikai székhelyű Palm tudhatja magáénak, mely az első negyedévben 27 százalékkal több készüléket hozott forgalomba, mint egy évvel korábban, ami mintegy 9,4 százalékos piacrészt jelent a vállalatnak. Az 1 millió eladott telefonnal büszkélkedő Palm legkelendőbb készülékei jelenleg a Treo okostelefonok, melyek elsősorban az Egyesült Államokban örvendenek nagy népszerűségnek.

A harmadik helyen az első negyedévet mintegy 760 ezer eladott készülékkel záró RIM (Research In Motion) tanyázik, még pedig 7 százalékos piacrész birtokában. A negyedik és ötödik pozíciót a 6,1 százalékos Fujitsu, illetve az 5,6 százalékos Hewlett-Packard birtokolja. A globális piacon egyébként 10,8 millió ilyen készüléket adtak el, ami éves szinten nem kevesebb mint 82 százalékos növekedést jelent. Operációs rendszerek tekintetében Symbian (61,4 százalék), Windows (18,3 százalék) és Palm (10,5 százalék) a sorrend.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés