Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gyönyörű új érintésérzékeny kijelző Japánból

Kütyük

Gyönyörű új érintésérzékeny kijelző Japánból

Az NEC egy kiváló adottságú, elsősorban okostelefonokba, illetve hasonló eszközökbe szánt kijelző újdonsággal rukkolt elő.


A japán gyártó által kifejlesztett folyadékkristályos kijelző 2,7 colos képáltóval rendelkezik, mely fizikai mérethez QVGA, vagyis 320×240 képpontos felbontás tartozik. A TFT (Thin Film Transistor) technológiára épülő LCD érintésérzékeny, így nem csak hagyományos smartphone-ok, hanem akár PDA-k, vagy éppen kéziszámítógép-mobilok esetében is alkalmazható.

Az NEC munkatársai a hivatalos bejelentés kapcsán elmondták, hogy az újgenerációs kijelző kifejlesztésekor kiemelt figyelmet szenteltek annak, hogy a panel fogyasztása minimális legyen. Ily módon sikerült elérni, hogy az LCD mindössze 220 mW-ot fogyasszon, miközben kontrasztaránya nem kevesebb mint 400:1, fényereje pedig körülbelül 180 cd/m2. A fejlesztők szerint a 25 milliszekundumos válaszidő akár videók nézését is minden további nélkül lehetővé teszi.

Az NEC kijelző újdonságának szállítása előreláthatólag júniusban kezdődik majd meg, a display ára pedig 9.000 jen, vagyis mintegy 16.000 forint lesz.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés